Κοτόπουλο με ρύζι και κρούστα από γιαούρτι "Koυτσιμανή Λευτέρη"

Εκτύπωση

Παραδοσιακή συνταγή: Κοτόπουλο με ρύζι και κρούστα από γιαούρτι


Υλικά για 2 μερίδες
100 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι η άλλο για πιλάφι        
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο   
200 γραμμάρια κοτόπουλο βρασμένο ή ψημένο   
100 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος   
2 αυγά

Λίγο κρόκο Κοζάνης ή (σαφράν)   
50 γραμμάρια παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί   
50 γραμμάρια ελαιόλαδο   
1/3 του καρυδιού μοσχοκάρυδο τριμμένο   
1 Κρεμμύδι μετρίου μεγέθους   
λίγο αλάτι και πιπέρι   

Διαδικασία παρασκευής

Προαιρετικά μπορεί να προσθέσει κανείς στο μίγμα με το ρύζι ψιλοκομμένο μπέικον αντί για κοτόπουλο ή λαχανικά σχάρας.

Koυτσιμανής Λευτέρης, Καθηγητής Μαγειρικής & Τουριστικών Επιχ/σεων  (Π.Ε. 18-35)

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.