Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Πουτίγκα
ΒΑΣΗ ΥΛΙΚΑ
5 αυγά.
3 φλιτζάνια καφέ ζάχαρη
3 φλιτζάνια καφέ αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα.
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
½ φλιτζάνι καφέ κονιάκ.
½ κουταλάκι τσαγιού μπέϊκιν-πάουντερ.
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού, όπου διαλύουμε ½ κουταλάκι σόδα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, όταν το μίγμα το βάλουμε σε στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε την καρυδόψιχα. Την ψήνουμε στους 180° C για 25 λεπτά.
ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ
1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη.
1 ½ ποτήρι νερού νερό.
Λίγο λεμόνι και 1 βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το βράζουμε για 7 έως 10 λεπτά.
Η βάση να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό όταν τα ενώσουμε.
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ
3 ποτήρια νερού γάλα.
6 κουτάλια σούπας ζάχαρη.
2 κουτάλια σούπας αλεύρι.
2 κουτάλια σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην φωτιά χτυπάμε την κρέμα με μίξερ για να μην σβολιάσει, έως ότου γίνει ελαφριά παχύρεστη.
Όταν κρυώσει η κρέμα ρίχνουμε σ’ αυτήν 1 μόρφατ, που έχουμε χτυπήσει με 1 κούπα ζάχαρη άχνη. Τα χτυπάμε όλα μαζί.
Μετά περιχύνουμε με την κρέμα τη ΒΑΣΗ της πουτίγκας. Την αφήνουμε έτσι μέσα στο ψυγείο για 10 ώρες.