Λεμονόπιτα "Koυτσιμανή Λευτέρη"

Εκτύπωση

Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Λεμονόπιτα


Υλικά μίγματος

3 λεμόνια
6 αυγά
350 γραμμάρια {αμύγδαλο σε σκόνη + λίγο αλεύρι (η ακόμα και μισό μισό)}
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουτί μπεικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι

50 γραμμάρια ζάχαρη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
½ ποτήρι νερό

Διαδικασία παρασκευής


Το γλυκό μπορεί να συνοδευτεί και με σάλτσα από (δεμένο σιρόπι με κορν φλάουρ κρέμα γάλακτος γιαούρτι βανίλια και λίγο μέλι) η ακόμα με μια μπάλα παγωτό.

Koυτσιμανής Λευτέρης, Καθηγητής Μαγειρικής & Τουριστικών Επιχ/σεων  (Π.Ε. 18-35)

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.