Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες προγράμματος "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό"

Το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» προσφέρει, από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, τις δεκαέξι (16) υφιστάμενες Θεματικές του Ενότητες (Θ.Ε.) και ανεξάρτητα.
 
Η ευέλικτη πρόταση παρακολούθησης αυτοτελών Θεματικών Ενοτήτων αφορά όλους όσοι έχουν συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και επιθυμούν να μελετήσουν ειδικές και μεμονωμένες πτυχές του Ελληνικού πολιτισμού στην αρχαία, μεσαιωνική και νεώτερη φάση του, μέσα από ποικιλία μαθημάτων φιλολογίας, γλωσσολογίας, ιστορίας, αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης.
 
Δικαίωμα εγγραφής σε αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες έχουν όλοι ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως των προσόντων που θεωρούνται προαπαιτούμενα για την παρακολούθηση του προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Τονίζεται πως υποψήφιος μπορεί να εγγραφεί σε 1 έως 3 αυτοτελείς Θ.Ε. και δεν μπορεί παράλληλα να φοιτά σε άλλο Πρόγραμμα Σπουδών του ΑΠΚΥ.
 
Όσοι εγγραφούν σε μεμονωμένη ή σε μεμονωμένες Θ.Ε. έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους φοιτητές του προπτυχιακού Προγράμματος, όπως πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Θ.Ε., στο εκπαιδευτικό υλικό και στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, καθώς και τις ίδιες υποχρεώσεις (υποβολή τεσσάρων εργασιών και εξετάσεις).

Η επιτυχής συμμετοχή στις εξετάσεις της εκάστοτε Θεματικής Ενότητας εξασφαλίζει πιστοποιητικό προπτυχιακής επιμόρφωσης, ενώ κάθε Θ.Ε. αντιστοιχεί σε 20 ECTS. Το κόστος παρακολούθησης ανά Θεματική Ενότητα ανέρχεται στα 700 Ευρώ (επτακόσια Ευρώ).
 
Το πιστοποιητικό προπτυχιακής επιμόρφωσης πιστώνει το φοιτητή με μονάδες ECTS εφόσον μελλοντικά ενδιαφερθεί να ενταχθεί στο προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Σε εκείνη την περίπτωση και μόνο θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις εισδοχής, όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.
 
Η υποβολή αιτήσεων για την παρακολούθηση αυτοτελών Θ.Ε. γίνεται μέχρι και την 10η Ιουλίου 2013,μόνο ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση http://portal.ouc.ac.cy/applicants.aspx

Πηγή: Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022