Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Ημερίδα: Η Διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας μέσα από το Αρχείο των Υπηρεσιών των Αρχαιοτήτων: ψηφιοποίηση, διάθεση και αξιοποίηση των ιστορικών τεκμηρίων

Ημερίδα: Από τη χειρόγραφη στην ψηφιακή (κατά)γραφή

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Αρχείων η Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών διοργανώνει ημερίδα για την παρουσίαση του έργου με τίτλο «Η Διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας μέσα από το Αρχείο των Υπηρεσιών των Αρχαιοτήτων: ψηφιοποίηση, διάθεση και αξιοποίηση των ιστορικών τεκμηρίων».

Πρόκειται για την ψηφιοποίηση και ψηφιακή τεκμηρίωση του αρχειακού υλικού που φυλάσσεται στο κεντρικό Ιστορικό Αρχείο Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων καθώς και στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Φωκίδος, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και στην διαδικτυακή πρόσβασή του μέσω ενός εύληπτου και χρηστικού πληροφοριακού συστήματος οργάνωσης, τεκμηρίωσης και ψηφιοποίησης των αρχειακών συνόλων.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση"

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, στο αμφιθέατρο του κτιρίου Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, στην οδό Αγ. Ασωμάτων 33 και Ψαρομηλίγκου 21, στον Κεραμικό.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας: εδώ

Πηγή: Digital Convergence


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022