Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Κοινωνικό φροντιστήριο δήμου Κορυδαλλού: Ραντεβού στο Μουσείο…

Το Σάββατο, 18 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού καλεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρακολουθούν τα μαθήματά του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, με απαραίτητη συνοδεία γονέων, αλλά και όλους τους φίλους που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την δωρεάν ξενάγηση, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών (οδός Πατησίων/28ης Οκτωβρίου 44, πλησίον του Πολυτεχνείου). Είσοδος Ελεύθερη!!! ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ. Θέσεις περιορισμένες. Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2104990410 και 210 4990455. 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο Μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Διαθέτει πλούσια συλλογή έργων γλυπτικής, μικροτεχνίας, μεταλλοτεχνίας, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βιβλιοθήκη σπάνιων εκδόσεων. Όλες οι συλλογές του απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα από τις αρχές της προϊστορίας μέχρι και την ύστερη αρχαιότητα. 

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού, λειτουργεί για δεύτερη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο για την στήριξη των παιδιών των οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την οργάνωση τμημάτων μελέτης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, την φυσική και την χημεία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στους χώρους του 1ου Δημοτικού και του 2ου Γυμνασίου με την βοήθεια εθελοντών, εν ενεργεία και συνταξιούχων καθηγητών και δασκάλων, φοιτητών καθώς και γονέων οι οποίοι έχουν αναλάβει την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων.

Ήδη στο Φροντιστήριο συμμετέχουν περισσότεροι από 50 μαθητές και οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται γι αυτό χρειαζόμαστε και την δική σας βοήθεια είτε προσφέροντας λίγο από τον χρόνο σας για διδασκαλία ή διοικητική υποστήριξη είτε καλώντας τους φίλους σας να συμμετέχουν.

Η φωτογραφία είναι από το National Geographic. 

Δείτε τον ηλεκτρονικό οδηγό του Μουσείου εδώ.

Πηγή: http://www.korydallos.gr/


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022