ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ- ΠΥΛΕΣ

Επιμέλεια: Γιάννης Οργανόπουλος, Δάσκαλος, Υπεύθυνος Π.Ε. Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας μέχρι 18-08-2011

(Τελευταία Επικαιροποίηση - Ενημέρωση: 30-05-2016)


Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι ιστότοποι για το Περιβάλλον και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Δεν αναφέρουμε πολλούς, καθώς θεωρούμε ότι,  μέσα από τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις (εκπαιδευτικών και κάποιων άλλων ιστότοπων και Πυλών), μπορεί ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να πλοηγηθεί σε πληθώρα άλλων ενεργών ιστότοπων για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία. Επίσης, αναφέρονται και κάποιοι άλλοι ενδιαφέροντες εκπαιδευτικοί  ιστότοποι.


 

Ιστολόγιο του Νικόλαου Σαλτερή (Σχολικού Συμβούλου Δημοτικής Εκπαίδευσης)

 

 http://nsalteris.gr/

 

Το συγκεκριμένο ιστολόγιο, αν και δεν έχει άμεση σχέση  με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.) -  Εκπαίδευση για το Περιβάλλον & την Αειφορία (Ε.Π.Α.), σας το προτείνουμε, ως «αποθετήριο» αξιοσημείωτων εισηγήσεων, άρθρων και ανακοινώσεων του δημιουργού του, με θέματα που εμπίπτουν στα περισσότερα από τα πεδία της ελληνικής και όχι μόνον εκπαίδευσης.

 

Ο Νικόλαος Σαλτερής « […] Από τον Απρίλιο του 2003 έως και τη συνταξιοδότησή του (Ιούνιος 2015) θήτευσε ως Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ενώ προηγουμένως είχε διδάξει (1979 – 2003) σ’ όλους τους τύπους δημοτικών σχολείων, όπως πειραματικά ιδιωτικά («Σχολείο», «Το Εργαστήρι»), μονοθέσια, ολιγοθέσια και πολυθέσια αγροτικών περιοχών, πολυθέσια αστικών περιοχών, καθώς και ελληνική γλώσσα και πολιτισμό και σε εκπαιδευτικές δομές στη Γαλλία (1995-2000). Παράλληλα, δίδαξε περισσότερες από 800 ώρες στη Μεταλυκειακή Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Δημόσια ΙΕΚ) στην ειδικότητα των Βρεφονηπιοκόμων (2001-2004) […]».

 


ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

http://dimitra.duth.gr/    (Μη διαθέσιμη στις 21-03-2013)


    Εκπαιδευτική Πύλη "Πλεύσις"   http://plefsis.gr

Από τις πρώτες Εκπαιδευτικές Πύλες, που δημιουργήθηκε με εκατοντάδες συνδέσεις για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.


 

 Πύλη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης   http://www.kpe.gr

 

   

Πρόκειται για την ηλεκτρονική Πύλη που δημιουργήθηκε και συντηρείται από την Π.Ο. του ΚΠΕ Καστοριάς και θεωρείται από τις πλέον εμπλουτισμένες-εμπλουτιζόμενες και οργανωμένες Πύλες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.


   

Πύλη Παιδαγωγικού υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  http://www.env-edu.gr

 

 

    Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή που δημιουργήθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η πύλη αυτή απευθύνεται πρωτίστως στην ευρύτερη κοινότητα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Βασικός σκοπός της είναι η συγκέντρωση του παιδαγωγικού υλικού ΠΕ που έχει δημιουργηθεί διαχρονικά στη χώρα μας και η διάθεσή του με εύκολο τρόπο σε όσους ασχολούνται με την ΠΕ. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό να καταχωρεί σε ειδικό χώρο και να θέτει σε κοινή χρήση το παιδαγωγικό υλικό που έχει δημιουργήσει.

(Διαβάστε περισσότερα στην Επιστολή του Επιστημονικού Υπευθύνου της Πύλης. 27-3-2009, αρχείο word, 49 ΚΒ)


 

    Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών   http://www.ekke.gr/estia

  

    "Η Ομάδα Περιβάλλοντος του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΙΑΑΚ/ΕΚΚΕ), γνωστοποιεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους Φορείς και άτομα, ότι το υλικό των ερευνών, μελετών και συνολικού έργου της κατά τα τελευταία έτη είναι προσβάσιμο, σε συνοπτική μορφή, στην «Περιβαλλοντική Γωνιά» στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΚΚΕ [...]"

( Διαβάστε περισσότερα σε σχετική επιστολή του ΙΑΑΚ/ΕΚΚΕ αρχείο Pdf 247 KB )


                      Παιδαγωγικό Ινστιτούτο   http://www.pi-schools.gr/drast/perivalontiki


   Εκπαιδευτική Πύλη ΥΠ.Ε.Π.Θ. http://e-yliko.gr


           Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Π.Ε. (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε)   http://www.peekpe.gr 

      Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) περιλαμβάνει και δέχεται ως μέλη της εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, που ενδιαφέρονται για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος έχει σκοπό να προβάλει το έργο της αλλά και να βοηθήσει στην επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων των μελών και φίλων της.


    Σχολικός Σύμβουλος 10ης Περιφ. Δημοτικής Εκπ/σης Αθηνών  http://users.att.sch.gr/ppiliour

    Ιστότοπος που δημιουργήθηκε και συντηρείται - ανανεώνεται από τον Παναγιώτη Πήλιουρα,  Δάσκαλο, Μαθηματικό, Δρ. Διδακτικής Φυσικών Επιστημών, Σχολικό Σύμβουλο 10ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Ενδεικτικά αναφέρουμε συνδέσμους του ιστότοπου με θέματα όπως, «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ», «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ», «ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ», «ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», «ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ», «ΝΕΑ–ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ», «ΑΡΘΡΑ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ–ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ», «ΕΝΤΥΠΑ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ-ΝΟΜΟΙ», «ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ».


                                     

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ      http://www.cres.gr/kape      

                   

      

                                                         


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

http://www.eletaen.gr  


 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ        http://www.edutv.gr

 

 


Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

Αρχική σελίδα