Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού

κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και αφού κάποια από τα παιδιά μας είχαν ταξιδέψει με τους γονείς τους, αποφασισαμε να ασχοληθούμε με τα μεταφορικά μέσα και ειδικά με αυτά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εδώ στην Κάρπαθο. Αφού αναλύσαμε διεξοδικά το θέμα,  σκεφτήκαμε με τα παιδιά να φτιάξουμε κάτι ομαδικό που να τους θυμίζει όλο αυτό το θέμα.Μετά από συζητήσεις αποφασήσαμε να κατασκευάσουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο θα το βάζαμε στην γωνιά των δραστηριοτήτων και θα μπορούσαν τα παιδιά να παίζουν την ελεύθερη ώρα τους.

Το παιχνίδι φτιάχτηκε πάνω σε ένα κανσόν χαρτόνι, όπου σχεδιάσαμε κουτάκια πολύχρωμα,το ένε δίπλα στο άλλο και παίρνοντας το σχήμα φιδιού. Σε κάποια από αυτά τα κουτιά κολλησαμε εικόνες από αεροπλάνα, πλοία, ταξί,αυτοκίνητα,μηχανάκια και άλλα μεταφορικά μέσα. Σε κάθε κουτάκι με εικόνα, που έπεφτε το πιόνι είχαμε κάποια συγκεκριμένα βήματα σύμφωνα με τους κανόνες (+2,-3 κ.τ.λ). Τους κανόνες τους αποφασίσαμε όλοι μαζί.

Το μόνο που μας έμενε ήταν η κατασκευή πιονιών και ζαριού.Για το πρώτο σκεφτήκαμε σε καπάκια από μπουκάλια νερού να κολλήσουμε χρωματιστά χαρτάκια : κόκινο,πράσινο,κίτρινο.μπλε κ.τ.λ και για το δεύτερο η ιδέα μας ήταν να κόψουμε ένα κομμάτι από ένα μεγάλο σφουγγάρι,το οποίο βάψαμε και ζωγραφίσαμε πάνω του τις ανάλογες βούλες.

Το παιχνίδι μας ήταν έτοιμο και τα παιδία πολύ ευχαριστημένα.

Εορτολόγιο

Ρολόι

script src="http://weatherandtime.net/swfobject.js" type="text/javascript" >

Ρολόι