Nav view search

Πλοήγηση

Αναζήτηση

Λογότυπο

WolframAlpha μια διαφορετική μηχανή αναζήτησης

Το WolframAlpha είναι μία «μηχανή απαντήσεων» που δημιουργήθηκε από την Wolfram Research και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009. Μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερός σύμμαχος στις «γνωσιακές» αναζητήσεις  στο Internet. Είναι μια μηχανή που, όταν ψάχνουμε για κάτι, αντί να μας φέρει τη σελίδα στην οποία βρίσκεται, θα «υπολογίσει» και θα μας φέρει την απάντηση που θέλαμε. Είναι μια online υπηρεσία που να μπορεί να απαντήσει σε πραγματικές ερωτήσεις, άμεσα, κάνοντας υπολογισμούς και επεξεργάζοντας αποθηκευμένα δεδομένα.
Η μηχανή βασίζεται στην υπολογιστική πλατφόρμα «Mathematica» και χρειάζεται περίπου δέκα χιλιάδες επεξεργαστές ώστε να καταφέρει να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση της τεθεί. Το WolframAlpha χρησιμοποιεί μια σειρά από περίπλοκους αλγορίθμους και μία τεράστια βάση δεδομένων που, με επικεφαλής τον Stephen Wolfram, εξελίχθηκε μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 25 ετών.
Αυτή τη στιγμή, η εφαρμογή καλύπτει πάρα πολλά πεδία ερωτήσεων όπως τα μαθηματικά, φυσική, χημεία, μουσική, ιστορία, οικονομικά, γεωγραφία και πολλά άλλα.
Snap 2013-05-18 at 21.32.44Στην κεντρική σελίδα θα δείτε έναν σύνδεσμό που λέει ?Examples?. Αυτός θα σας οδηγήσει στη σελίδα http://www.wolframalpha.com/examples στην οποία ουσιαστικά υπάρχει ένα manual των δυνατοτήτων της μηχανής. Αν επιλέξουμε την κατηγορία των μαθηματικών, μπορούμε να δούμε το μεγάλο εύρος των δυνατοτήτων της.
Μερικά παραδείγματα 

Πίνακες
 (Πράξεις, τάξη, υπολογισμός αντιστρόφου, υπολογισμός ορίζουσας, ιδιοτιμές και ιδιοδιανύσματα, LU παραγοντοποίηση κ.α.)
Θεωρία αριθμών
 (πρώτοι αριθμοί, διαιρέτες, διοφαντικές εξισώσεις κ.α.)
Γεωμετρία
 (Επίπεδο, χώρος, καμπύλες, επιφάνειες, τοπολογία, fractals κ.α.)

Διάσημα μαθηματικά προβλήματα

Αυτή η διαφορετική μηχανή αναζήτησης μπορεί να γίνει  συνεργό μας στα μαθηματικά και στη μελέτη μετατρέποντας τις σχολικές υποχρεώσεις σε μια ευχάριστη και συναρπαστική υπόθεση!!!!

πηγή: http://pappanna.wordpress.com

Να και ένα πολύ απλό παράδειγμα.Θέλετε τη λύση της εξίσωσης x2+2=11; Πληκτρολογήστε x^2+2 =11 και πατώντας το ίσον έχετε την αλγεβρική και γραφική λύση της εξίσωσης.

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

Το ιστολόγιό μας