Αχαιοί, οι πρώτοι Έλληνες

Συμπλήρωση κενών

Συμπλήρωσε τις λέξεις που λείπουν.
Αν χρειαστείς βοήθεια πάτα το κουμπί "Βοήθεια" και ένα μέρος της λύσης θα σου φανερωθεί. Μην το χρησιμοποιείς όμως συχνά γιατί θα χάσεις βαθμούς.
Όταν ο Κυκλαδικός και ο Μινωικός πολιτισμός βρίσκονταν στην τους, ένας νέος λαός, οι Αχαιοί, ήρθαν από το κι εγκαταστάθηκαν στην κεντρική και τη Ελλάδα. Αυτοί είναι οι πρώτοι . Οι Αχαιοί γνώρισαν τον Κυκλαδικό και το πολιτισμό και εντυπωσιάστηκαν. Έμαθαν πολλά πράγματα από τους Κυκλαδίτες και τους Μινωίτες και δημιούργησαν το δικό τους πολιτισμό που ονομάζεται . Πήρε το όνομα του από τις Μυκήνες, που βρίσκονται στην Πελοπόννησο και ήταν το μεγαλύτερο κέντρο του πολιτισμού αυτού. Άλλα μυκηναϊκά κέντρα ήταν η Θ, ο Ο, η Α, η Ι, η Π, η Σ, η Τ.
Οι Μυκηναίοι ή Αχαιοί, έχοντας σαν παράδειγμα τους Μινωίτες, έγιναν κι αυτοί . Με τα πλοία τους ταξίδευαν σε όλη τη Μεσόγειο κι έφταναν μέχρι την , την Παλαιστίνη και την Κύπρο. Κατέλαβαν και την που, μετά από την έκρηξη του της Θήρας και την καταστροφή των πόλεων της, είχε χάσει τη μεγάλη της δύναμη.
Αργότερα οι Αχαιοί έκαναν εκστρατεία εναντίον της . Η θέση που βρισκόταν η Τροία ήταν πολύ σημαντική για το . Γι' αυτό οι Αχαιοί ήθελαν να την κατακτήσουν και να φτιάξουν εκεί δικό τους εμπορικό . Ο Τρωικός πόλεμος, όπως έχουμε μάθει, κράτησε χρόνια. Οι Αχαιοί κατέκτησαν την Τροία, μετά όμως άρχισαν να χάνουν σιγά σιγά τη τους.
Ο Γερμανός ερευνητής Ερρίκος ήταν ο πρώτος που έκανε ανασκαφές και ανακάλυψε τις .