Θησέας, το βασιλόπουλο της Τροιζήνας

Συμπλήρωση κενών

Συμπλήρωσε τα κενά διαλέγοντας μια λέξη από τη στήλη και μετά πάτα "Έλεγχος" για να δεις αν οι απαντήσεις σου είναι σωστές. Κάποιες λέξεις χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία φορές.
   Αίθρα      Αθήνα      Αιγέας      Δία      Δελφών      Θησέας      Πιτθέα      Τροιζήνα      έγκυος      αγόρι      βράχο      δώρα      ελεύθερα      ζώα      κακοποιούς      καράβι      κινδύνους      παιδί      σανδάλια      σπαθί      στεριάς   
Ο βασιλιάς της Αθήνας, ο , γυρνώντας κάποτε από το μαντείο των , πέρασε από την . Εκεί γνώρισε την , την κόρη του βασιλιά . Από αυτούς τους δυο γεννήθηκε ο . Ενώ η Αίθρα ήταν ακόμη , ο άντρας της χρειάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα. Πριν φύγει, έκρυψε το και τα χρυσά του κάτω από ένα βράχο, δίπλα στο ναό του και της είπε: «Αν το που θα γεννήσεις είναι , όταν θα μεγαλώσει και θα μπορέσει να σηκώσει το βράχο, να πάρει το και τα μου και να έρθει στην Αθήνα».

Όταν ο Θησέας μεγάλωσε, η Αίθρα τού έδειξε το , εκείνος τον σήκωσε, πήρε τα του πατέρα του κι έφυγε για την Αθήνα. Δεν θέλησε να πάει με . Προτίμησε το δρόμο της που ήταν γεμάτος .

Ξεπέρασε όλους τους που συνάντησε, νίκησε πολλούς , ληστές και άγρια που τρομοκρατούσαν και σκότωναν ανθρώπους. Οι άνθρωποι μπορούσαν να ταξιδεύουν πια .

Έφτασε τέλος στην όπου ο πατέρας του, βλέποντας το και τα του, τον γνώρισε αμέσως και τον υποδέχτηκε με χαρά και ανακούφιση. του, τον γνώρισε αμέσως και τον υποδέχτηκε με χαρά και ανακούφιση.