Το μήλο της Έριδας

Συμπλήρωση κενών

Συμπλήρωσε τα κενά και μετά πάτα "Έλεγχος" για να δεις αν οι απαντήσεις σου είναι σωστές. Χρησιμοποίησε το κουμπί "Βοήθεια" για να σου φανερωθεί ένα γραμματάκι από την απάντηση. Μην το χρησιμοποιείς όμως συχνά γιατί θα χάσεις βαθμούς.
Πριν από πολλά χρόνια, στην αρχαία εποχή, ο αποφάσισε να παντρέψει το βασιλιά της Φθίας, τον , με μια θαλασσινή νεράιδα, τη , την κόρη του Νηρέα.

Ο γάμος έγινε στο κι ήταν καλεσμένοι όλοι οι θεοί και οι θεές. Μόνο την δεν κάλεσαν, τη θεά της , γιατί όπου πήγαινε έσπερνε και καβγάδες. Εκείνη θύμωσε πολύ κι πήγε στο γάμο κι άφησε στο τραπέζι έναολόχρυσο , που πάνω είχε γράψει "στην ".

Αμέσως η Ήρα, η Αθηνά και η άρχισαν να μαλώνουν για το ποια ήταν η ομορφότερη που θα έπαιρνε το μήλο. Ρώτησαν το , μα αυτός δεν ήθελε να στεναχωρήσει καμία από τις τρεις θεές. Γι' αυτό είπε να πάνε στο βουνό , δίπλα στην Τροία, όπου ο Πάρης, ο γιος του βασιλιά , έβοσκε το του σε μια πλαγιά, για να διαλέξει εκείνος την ομορφότερη θεά.

Πέταξαν λοιπόν οι τρεις θεές, μαζί με τον , και στάθηκαν μπροστά στο ξαφνιασμένο βασιλόπουλο και του ζήτησαν να διαλέξει σε ποια θα δώσει το χρυσό μήλο.

Τότε η Ήρα του έταξε να τον κάνει τον πιο μεγάλο , η Αθηνά τον πιο γενναίο και σοφό και η Αφροδίτη να του βρει την πιο όμορφη για να την παντρευτεί. Ο Πάρης αφού το καλοσκέφτηκε, έδωσε το χρυσό μήλο στην .

Η Ήρα και η Αθηνά έφυγαν θυμωμένες, ενώ η Αφροδίτη φανέρωσε στον Πάρη πως η ωραία , η γυναίκα του , του βασιλιά της Σπάρτης, ήταν η ομορφότερη στον κόσμο και τον συμβούλευσε να πάει να την .

Ο Πάρης ετοίμασε γρήγορο και έφυγε για την Σπάρτη. Έφτασε στο παλάτι του Μενέλαου κρατώντας πλούσια . Εκεί όλοι τον καλοδέχτηκαν και τον , όπως ταίριαζε στο βασιλόπουλο της Τροίας. Όμως ο Πάρης, με τη της Αφροδίτης, ξεμυάλισε την Ελένη και την έπεισε να τον ακολουθήσει. Και μια μέρα που έλειπε ο άντρας της, έφυγαν για την .