Οι Αχαιοί φτάνουν στην Τροία

Συμπλήρωση κενών

Συμπλήρωσε τα κενά και μετά πάτα "Έλεγχος" για να δεις αν οι απαντήσεις σου είναι σωστές. Χρησιμοποίησε το κουμπί "Βοήθεια" για να σου φανερωθεί ένα γραμματάκι από την απάντηση. Μην το χρησιμοποιείς όμως συχνά γιατί θα χάσεις βαθμούς.
Ταξιδεύοντας για την Τροία οι Αχαιοί πέρασαν απ’ τη . Εκεί, στο ναό του Απόλλωνα, ήταν ιερέας ο Άνιος που είχε τρεις κόρες, τις . Το χώμα που άγγιζε η γινόταν σιτάρι. Το χώμα που άγγιζε η Οινώ γινόταν και το χώμα που άγγιζε η Ελα'ί'δα γινόταν . Ο Άνιος, που ήταν και , είπε στους Αχαιούς ότι σε χρόνια θα έπαιρναν την Τροία και τους κάλεσε να μείνουνε εννιά χρόνια στο νησί του και το δέκατο χρόνο να πάνε στην Τροία. Εκείνοι όμως δεν δέχτηκαν.

Έφυγαν λοιπόν οι Αχαιοί και σε λίγες μέρες έφτασαν στην Τροία. Εκεί βασίλευαν ο Πρίαμος και η που είχαν πενήντα γιους και πολλές κόρες. Μια από τις κόρες τους ήταν η που ήταν μάντισσα. Όμως ο Απόλλωνας την είχε και κανένας δεν πίστευε τα λόγια της.

Οι Τρώες, βλέποντας τα αμέτρητα καράβια των Αχαιών, πήραν τα όπλα τους κι έτρεξαν στην ακρογιαλιά για να τους πολεμήσουν. Αρχηγό είχαν τον πιο μεγάλο γιο του Πρίαμου, τον , τον αδελφό του .

Από τους Αχαιούς κανένας δεν τολμούσε να πατήσει στη . Η Θέτιδα τους είχε πει πως ο πρώτος που θα πατούσε της Τροίας το χώμα θα έπεφτε . Τότε ο Οδυσσέας πέταξε την του στη στεριά και με ένα πήδημα στάθηκε πάνω της. Ξεγελασμένος από το τέχνασμα του ο πήδησε δεύτερος και πάτησε στο χώμα. Κι αμέσως έπεσε νεκρός απ’ το του Έκτορα.

Άρχισε τότε μάχη φοβερή. Οι Τρώες νικήθηκαν και κλείστηκαν στα τείχη της πόλης. Οι Αχαιοί τράβηξαν τα πλοία τους στη στεριά κι έφτιαξαν που το έκλεισαν με τείχος ξύλινο, γιατί κατάλαβαν ότι θα χρειάζονταν πολύ καιρό μέχρι να καταφέρουν να κυριεύσουν την Τροία.

Και οι θεοί κοιτούσαν από τον Όλυμπο. Ο Ποσειδώνας, η Ήρα, η Αθηνά ήταν με το μέρος των . Ο Άρης, η Αφροδίτη, ο Απόλλωνας με το μέρος των . Κι ο άλλοτε με τους Αχαιούς κι άλλοτε με τους Τρώες.
Τον τελευταίο χρόνο του πολέμου, που τα λιγόστεψαν και ο στρατός πεινούσε, ο Αγαμέμνονας έστειλε ένα καράβι να φέρει στην Τροία τις . Εκείνες όμως φεύγοντας απ’ τη Δήλο παρακάλεσαν το θεό να τις βοηθήσει. Κι ο Διόνυσος τις έκανε και πέταξαν και γύρισαν στη Δήλο.