Ο θυμός του Αχιλλέα

Συμπλήρωση κενών

Συμπλήρωσε τα κενά και μετά πάτα "Έλεγχος" για να δεις αν οι απαντήσεις σου είναι σωστές. Χρησιμοποίησε το κουμπί "Βοήθεια" για να σου φανερωθεί ένα γραμματάκι από την απάντηση. Μην το χρησιμοποιείς όμως συχνά γιατί θα χάσεις βαθμούς.
χρόνια πολέμησαν οι Αχαιοί στην Τροία, μα το κάστρο του ήταν άπαρτο κι οι Τρώες, με αρχηγό τους τον , το υπεράσπιζαν γενναία. Το όμως χρόνο μάλωσαν ο Αχιλλέας κι ο Αγαμέμνονας για δυο όμορφες , τη Χρυσηίδα και τη Βρισηίδα. Αυτό έφερε πολλές συμφορές στους Αχαιούς.

Σκλάβα του Αγαμέμνονα ήταν η . Ο Χρύσης, ο πατέρας της, που ήταν ιερέας του , ήρθε στο στρατόπεδο των Αχαιών, κρατώντας πλούσια δώρα, το χρυσό και τα ιερά του θεού. Έπεσε στα πόδια τού Αγαμέμνονα και τον παρακαλούσε να του δώσει πίσω την κόρη του. Ο Αγαμέμνονας δε σεβάστηκε το γέροντα και τον θυμωμένος.

Τότε αυτός παρακάλεσε τον Απόλλωνα να σκληρά τους Αχαιούς. Αυτός τον άκουσε από τον Όλυμπο κι αμέσως πήρε το του και πήγε στο των Αχαιών. Κάθισε παράμερα και χτυπούσε με τα βέλη του τα και τους ανθρώπους. Έπεσε τότε φοβερή ανάμεσα τους και πέθαιναν οι Αχαιοί, ο ένας μετά τον άλλο. μέρες κράτησε το κακό. Τη δέκατη ημέρα οι βασιλιάδες ρώτησαν το μάντη να τους πει γιατί τους βρήκε τέτοια συμφορά. Εκείνος είπε πως ο Απόλλωνας ήτανε θυμωμένος, γιατί ο Αγαμέμνονας δε το Χρύση.

Για να σταματήσει το κακό, ο Αγαμέμνονας έστειλε τη Χρυσηίδα πίσω στον πατέρα της. Όμως διέταξε να φέρουν στη σκηνή του τη σκλάβα του Αχιλλέα, τη . Θύμωσε ο Αχιλλέας πολύ, μίσος και οργή γέμισαν την ψυχή του. Θέλησε να σκοτώσει τον Αγαμέμνονα για την που του έκανε, μα έτρεξε η θεά και τον συγκράτησε. Πικραμένος όμως κλείστηκε στη του κι ορκίστηκε να μην ξανα.