Στον Αίολο, στους Λαιστρυγόνες και στο νησί της Κίρκης

Συμπλήρωση κενών

Συμπλήρωσε τα κενά και μετά πάτα "Έλεγχος" για να δεις αν οι απαντήσεις σου είναι σωστές. Χρησιμοποίησε το κουμπί "Βοήθεια" για να σου φανερωθεί ένα γραμματάκι από την απάντηση. Μην το χρησιμοποιείς όμως συχνά γιατί θα χάσεις βαθμούς.
Ταξιδεύοντας ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του έφτασαν στο νησί του , που ήταν ο θεός των ανέμων. Το νησί του είχε τείχη και ταξίδευε συνέχεια στη . Αυτός τους καλοδέχτηκε και τους φιλοξένησε περίπου ένα . Όταν αποφάσισαν να φύγουν, τους έδωσε ένα που μέσα είχε κλείσει όλους τους ανέμους. Έξω άφησε μόνο το να σπρώχνει το καράβι. Ο Οδυσσέας κρέμασε το ασκί του πλοίου του το . Εννιά μερόνυχτα ταξίδευαν και κόντευαν να φτάσουν στην . Τότε ο Οδυσσέας κι οι σύντροφοι του, νομίζοντας πως το ασκί ήταν γεμάτο και χρυσάφι, το άνοιξαν. Αμέσως όρμησαν έξω όλοι οι άνεμοι κι έσπρωξαν τα καράβια μακριά στη γη των .

Υπήρχε εκεί ένα και τα έντεκα καράβια μπήκαν μέσα. Μόνο ο Οδυσσέας με το καράβι του έμεινε απ΄έξω. Οι Λαιστρυγόνες έτρεξαν στο λιμάνι ουρλιάζοντας. Ήταν άγριοι και ψηλοί σα κι άρπαζαν και τα έριχναν στα πλοία. Τα έσπασαν όλα και τα βύθισαν κι όλους τους ανθρώπους που ήταν μέσα. Μόνο του Οδυσσέα το καράβι γλίτωσε. Κι ο ίδιος και οι σύντροφοι του έφυγαν γρήγορα από εκεί.

Οι άνεμοι τους έριξαν μετά στο νησί της μάγισσας . Άραξαν σε μια ακρογιαλιά κι ο Οδυσσέας έστειλε μερικούς απ’ τους συντρόφους του να πάνε να ρωτήσουν πού βρίσκονταν. Αυτοί βρήκαν γρήγορα το της μάγισσας. Εκείνη τους πρόσφερε ένα μαγικό , μετά τους χτύπησε με το μαγικό της και τους έκανε . Μόνο ένας γλίτωσε κι έτρεξε πίσω να το πει στον Οδυσσέα. Εκείνος άρπαξε το του κι έτρεξε στο παλάτι και την ανάγκασε να ξανακάνει τους συντρόφους του ανθρώπους. Έμειναν αρκετό καιρό εκεί και όταν αποφάσισαν να φύγουν, η μάγισσα συμβούλεψε τον Οδυσσέα να κατεβεί στον , να βρει το μάντη , να τον ρωτήσει πώς θα έφτανε στην Ιθάκη.