Στον Άδη, στις Σειρήνες, στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη

Συμπλήρωση κενών

Συμπλήρωσε τα κενά και μετά πάτα "Έλεγχος" για να δεις αν οι απαντήσεις σου είναι σωστές. Χρησιμοποίησε το κουμπί "Βοήθεια" για να σου φανερωθεί ένα γραμματάκι από την απάντηση. Μην το χρησιμοποιείς όμως συχνά γιατί θα χάσεις βαθμούς.
Το καράβι του Οδυσσέα ταξίδεψε ως το τέρμα του που βρισκόταν η είσοδος του Άδη. Μπήκε ο Οδυσσέας στον Άδη, έσκαψε , έσφαξε μέσα δυο και πρόσφερε στους πεθαμένους, αλεύρι, γάλα και κρασί, νερό και . Τότε μαζεύτηκαν πολλοί τριγύρω. Ο Οδυσσέας είδε τον , τον Αγαμέμνονα κι άλλους πολλούς από αυτούς που σκοτώθηκαν στην . Από μακριά είδε και το , που αγωνιζόταν ν' ανεβάσει ένα βράχο στην κορυφή ενός .

Μετά από λίγο έφτασε κι ο μάντης και τότε ο Οδυσσέας τον ρώτησε πώς θα τα κατάφερναν να φτάσουν στην . Ο μάντης του είπε: «Ο σε μισεί, γιατί τύφλωσες τον Κύκλωπα Πολύφημο, το γιο του. Όμως, αν δεν πειράξετε τα βόδια του θεού , όταν θα πάτε στο νησί του, θα φτάσετε μια μέρα στην Ιθάκη». Φεύγοντας απ’ τον Άδη, ο Οδυσσέας κι οι σύντροφοι του έφτασαν στο νησί των Σειρήνων. Αυτές μάγευαν τους με το γλυκό τους κι όταν αυτοί πλησίαζαν, τους . Ο Οδυσσέας όμως, όπως τον είχε συμβουλέψει η , βούλωσε με των συντρόφων του τ' αυτιά, για να μην ακούσουν τίποτε, και τους διέταξε τον ίδιο να τον δέσουνε σφιχτά στο του καραβιού του. Πλησιάζοντας τις Σειρήνες μαγεύτηκε απ’ το γλυκό τραγούδι τους και παρακαλούσε τους συντρόφους του να τον . Μα εκείνοι τον έδεναν σφιχτότερα, ώσπου απομακρύνθηκαν και δεν ακουγόταν πια το τραγούδι των Σειρήνων.

Πλησίασαν μετά το στενό της Σκύλλας και της Χάρυβδης. Από το ένα μέρος του στενού η ρουφούσε το της θάλασσας κι έπνιγε τα καράβια. Δεν την πλησίασαν και γλίτωσαν. Από το άλλο μέρος όμως η , κουλουριασμένη στη της, τέντωσε τα έξι φοβερά της, άρπαξε συντρόφους και τους . Πέρασαν κλαίγοντας από το φοβερό και βρέθηκαν στην ανοιχτή θάλασσα.