Νεολιθική εποχή: Όταν ο άνθρωπος έγινε κυνηγός

Συμπλήρωση κενών

Συμπλήρωσε τις λέξεις που λείπουν.
Αν χρειαστείς βοήθεια πάτα το κουμπί "Βοήθεια" και ένα μέρος της λύσης θα σου φανερωθεί. Μην το χρησιμοποιείς όμως συχνά γιατί θα χάσεις βαθμούς.
Κάποτε η της γης άρχισε να πέφτει. Χιόνια και σκέπασαν το μεγαλύτερο μέρος της. Το κρύο ήταν τσουχτερό! Πολλά ζώα δεν άντεξαν το και πέθαναν.
Οι άνθρωποι όμως κατάφεραν να ζήσουν με τη δύναμη του τους. Μετακινήθηκαν στα πιο μέρη της γης, κατοίκησαν σε και ανακάλυψαν τρόπους για ν' ανάβουν φωτιά, χτυπώντας μεταξύ τους που έβγαζαν σπίθες. Γύρω από τη φωτιά, που μαζεύονταν, άρχισαν να λένε τις πρώτες και σιγά σιγά έμαθαν να μιλούν.
Με το πέρασμα του χρόνου έφτιαξαν κι άλλα , όπως το πρώτο πέτρινο τσεκούρι με ξύλινη λαβή, τόξα, από πέτρα ή κόκαλα ζώων και έγιναν . Από τα ζώα που κυνηγούσαν έπαιρναν για να ντύνονται και για να τρώνε. Έφτιαχναν και , για να ψαρεύουν στα ποτάμια και στη θάλασσα. Πολλοί ζωγράφιζαν στους της σπηλιάς τους τα ζώα που ήθελαν να κυνηγήσουν.
Η εποχή που οι άνθρωποι ήταν τροφοσυλλέκτες και κυνηγοί λέγεται . Εργαλεία και κόκαλα ανθρώπων αυτής της εποχής έχουν βρει οι και στην Ελλάδα, όπως στο σπήλαιο των της Χαλκιδικής.