Νεολιθική εποχή: Όταν ο άνθρωπος έγινε γεωργός και κτηνοτρόφος

Συμπλήρωση κενών

Συμπλήρωσε τις λέξεις που λείπουν.
Αν χρειαστείς βοήθεια πάτα το κουμπί "Βοήθεια" και ένα μέρος της λύσης θα σου φανερωθεί. Μην το χρησιμοποιείς όμως συχνά γιατί θα χάσεις βαθμούς.
Αργότερα έπεσαν πολύ δυνατές βροχές και οι έλιωσαν. Η θερμοκρασία ανέβηκε. Η γη και γέμισε . Οι άνθρωποι, παρατηρώντας τη φύση, έμαθαν πότε φύτρωναν τα φυτά και πότε έκαναν τους τους. Άρχισαν να καλλιεργούν οι ίδιοι διάφορα φυτά, και όσπρια, κοντά σε μέρη που υπήρχε , κι έγιναν .
Εξημέρωσαν και μερικά ζώα, όπως το , που τους βοηθούσε στο κυνήγι, το , την και το βόδι, που τους έδιναν το γάλα, το , το κρέας και το δέρμα τους. Έτσι έγιναν .
Δεν χρειαζόταν πια να τριγυρνούν από τόπο σε τόπο για να βρουν την τροφή τους. Την παρήγαγαν μόνοι τους. Κοντά στα τους έφτιαξαν τα σπίτια τους, με ζώων και στην αρχή κι αργότερα με μικρών δέντρων. Πολλοί μαζί ένιωθαν μεγαλύτερη . Γι' αυτό έφτιαξαν τα σπίτια τους το ένα στο άλλο, έχτισαν γύρω γύρω και τον πιο γενναίο τον έκαναν τους. Έτσι σχηματίστηκαν τα πρώτα χωριά, οι πρώτοι και άρχισε μια καινούργια εποχή, που ονομάζεται .
Αυτή την εποχή οι άνθρωποι καλυτέρευσαν πολύ τη ζωή τους. Έφτιαξαν πιο τέλεια και όπλα, όπως δρεπάνια, βελόνες, αγκίστρια, μαχαίρια και . Έμαθαν να πλάθουν τον με τα χέρια τους και να φτιάχνουν , για να αποθηκεύουν τα προϊόντα τους, να μαγειρεύουν, να τρώνε και να πίνουν. Έμαθαν να γνέθουν το των προβάτων, να το κάνουν , να το υφαίνουν και να φτιάχνουν . Έτσι, σιγά σιγά, έγιναν .
Προόδευσαν και στις . Τους άρεσαν τα στολίδια κι έφτιαχναν με χρωματιστές πέτρες και . Τα αγγεία τους ήθελαν να είναι όμορφα, γι' αυτό τους έδιναν ωραία και τα ζωγράφιζαν με διάφορα σχέδια. Έφτιαχναν και μικρά από και πέτρα, τα . Αυτά παριστάνουν μια που εγκυμονεί. Είναι η πρώτη θεότητα που λάτρεψαν, η θεά της .