Χαλούλος Παναγιώτης

                        Καθηγητής Φιλόλογος

 

Διορίστηκα στη Μέση Εκπαίδευση το 1982.

Στο 10ο Γυμνάσιο Πατρών υπηρέτησα από το σχολ. έτος 1984 - 85 αδιαλείπτως, ενώ από το σχολ. έτος 1992 - 93 μέχρι τον Ιούνιο 2012 διετέλεσα υποδιευθυντής και αναπληρωτής διευθυντής. Τον Ιούλιο 2012 αποχώρησα προς συνταξιοδότηση.


            Στο παρελθόν έχω αναπτύξει τις παρακάτω δραστηριότητες:

v  Συντονισμός μαθητικών θεατρικών ομάδων

v  Σύμβουλος καθηγητής για την έκδοση μαθητικών εντύπων

v  Συντονιστής Συνθετικών Δημιουργικών Εργασιών

v  Διοργάνωση εκδηλώσεων παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών με επιλεγμένες ταινίες, εκθέσεων εικαστικών έργων κ.α.

¨              Το καλοκαίρι του 2003 έλαβα μέρος στο διαγωνισμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τη συγγραφή των νέων σχολικών βιβλίων, σε ομάδες εργασίας για τα βιβλία του Γυμνασίου Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή (βιβλίο του μαθητή – βιβλίο του καθηγητή) και Οδηγός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (βιβλίο του καθηγητή).

 

Μετά από την εκπαίδευσή μου στην πληροφορική και στις νέες  τεχνολογίες, σε προγράμματα του Π.Ε.Κ. Πατρών και σε προγράμματα του Ι.Τ.Υ.  στα πλαίσια της "Οδύσσειας", αρκετά μαθήματά μου πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση υπολογιστών και μέσω διαδικτύου.

Δείγματα του υλικού που χρησιμοποίησα αποτελούν οι ιστοσελίδες με μαθήματα που ο ίδιος κατασκεύασα και έχω δημοσιεύσει.

 Το υλικό κάποιες φορές ίσως είναι πολύ· αυτό σημαίνει ότι ο καθένας χρησιμοποιεί ό,τι νομίζει πως του χρειάζεται κάθε φορά.

Εν τούτοις διακρίνεται κατά θεματικές ενότητες, σύμφωνα με τα αντίστοιχα για κάθε τάξη αναλυτικά προγράμματα.


Επιμελήθηκα της αναθεωρημένης - βελτιωμένης έκδοσης σχολικού βοηθήματος «Ελένη Μαλούκου-Ανθή Σαμπάνη-Άντα Στούμπη, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Γ΄ Γυμνασίου», εκδ. Πατάκης, Αθήνα 2003.

Συνέγραψα τα βιβλία:

«Εύθυμα Παραμύθια διασκευασμένα για το θέατρο-Πρακτικός οδηγός για σχολικές θεατρικές ομάδες», εκδ. περί τεχνών, Πάτρα 2006.

 

Βοηθήματα για καθηγητές φιλολόγους με θέμα:

«Ιστορία για το Γυμνάσιο, Ασκήσεις και θέματα Ανακεφαλαιωτικών Εξετάσεων με αξιοποίηση ιστορικών πηγών–Σχέδια μαθημάτων με χρήση Η/Υ-διαδικτύου-συνοδευτικό CD-ROM», εκδ. Ζήτη, Θεσσαλονίκη 2005.

«Ιστορία για το Γυμνάσιο, Ασκήσεις και θέματα Ανακεφαλαιωτικών Εξετάσεων με αξιοποίηση ιστορικών πηγών–Σχέδια μαθημάτων με χρήση Η/Υ-διαδικτύου-συνοδευτικό CD-ROM, Α΄ τάξη», εκδ. Ζήτη, Θεσσαλονίκη 2006. (νέα έκδοση από Σεπτέμβριο 2010 με πλουσιότερο υλικό και νέα δομή)

«Ιστορία για το Γυμνάσιο, Ασκήσεις και θέματα Ανακεφαλαιωτικών Εξετάσεων με αξιοποίηση ιστορικών πηγών–Σχέδια μαθημάτων με χρήση Η/Υ-διαδικτύου-συνοδευτικό CD-ROM, Β΄ τάξη», εκδ. Ζήτη, Θεσσαλονίκη 2006.

«Ιστορία για το Γυμνάσιο, Ασκήσεις και θέματα Ανακεφαλαιωτικών Εξετάσεων με αξιοποίηση ιστορικών πηγών–Σχέδια μαθημάτων με χρήση Η/Υ-διαδικτύου-συνοδευτικό DVD-ROM, Γ΄ τάξη», εκδ. Ζήτη, Θεσσαλονίκη 2008.

 και

      «Πατρινό καρναβάλι - Ο γάμος της Γιαννούλας της κουλουρούς», εκδ. το δόντι, Πάτρα 2011, θεατρική σάτιρα.


 Μεταξύ άλλων ενδιαφερόντων μου ή δραστηριοτήτων μου είναι η ποίηση και η ζωγραφική, η βυζαντινή αγιογραφία και εικαστικές δημιουργίες με υλικό τις νεροκολοκύθες.