Αρχική Σελίδα Προγράμματα Επεξεργασίας
PaintShop PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 13 Μάιος 2012 18:09

Το λ

Το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών PaintShop της Corel.

Το  Corel Paint Shop Pro, είναι  ένα  μέρος της οικογένειας Paint Shop Photo Pro,  που αποτελεί λογισμικό επεξεργασίας της Ψηφιακής φωτογραφίας .Είναι το πιο ολοκληρωμένο και εύκολο στη χρήση πρόγραμμα επιτρέποντας την απρόσκοπτη δημιουργία  επαγγελματικής ψηφιακής εικόνας. Με το συνδυασμό της  αυτόματης  λειτουργίας και την ακρίβεια των εργαλείων του προγράμματος  το Paint Shop Pro σας βοηθά να παράγετε επαγγελματικά αποτελέσματα με μεγάλη ευκολία .Κύρια  χαρακτηριστικά του Paint Shop Pro είναι:  το φόντο- γόμα , το browser δηλαδή η  δυνατότητα  επιλογής πάνω από  100 ειδικών εφέ , το Photo fix, και πολλά άλλα. Το Paint Shop Pro είναι απλά το καλύτερο διαθέσιμο  λογισμικό γραφικών.

 

 

Περιγραφή

Η επεξεργασία φωτογραφιών με το Corel Paint Shop Photo Pro είναι πολύ απλή διαδικασία γιατί  αυτό το πρόγραμμα έχει την δυνατότητα να κάνει αυτόματη προσαρμογή χρωμάτων, φωτεινότητας, αντίθεσης, και ευκρίνειας. Σε πολλές περιπτώσεις το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αναδείξει το επιπλέον ποσό των λεπτομερειών ή το ζωντανό χρώμα της εικόνας αλλά αυτό όμως δεν είναι αρκετό . Γι?αυτό το Corel Photo Pro περιέχει την επιλογή  Smart η οποία διορθώνει  τις φωτογραφίες αυτόματα  προσθέτοντας στη εικόνα  φωτεινότητα, κορεσμό, εστίαση, μαύρες  και άσπρες αποχρώσεις σε  επίπεδα έως ότου αποκτήσετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Επιπλέον,  με ένα βήμα θα απαλλαγείτε αυτόματα από τα ανεπιθύμητα pixel ή ομάδες των pixel που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της εικόνας συμπίεση.

 

 

 

Το Corel Paint Shop Photo Pro του έχει ένα εργαλείο που ονομάζεται  Clarify και έχει τη δυνατότητα να αναλύει την εικόνα και να προσαρμόζει τη φωτεινότητα σε κάθε περιοχή για να προσθέσετε με έξυπνο τρόπο αντίθεση σε μια περιοχή που μπορεί να αναδειχθεί στην οθόνη ή στην εκτύπωση. Το εργαλείο Clarify θα οξύνει την εικόνα. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να αναδειχθούν ωραία λεπτομέρειες σε μια εικόνα  Μερικές φορές όμως αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ορισμένες εικόνες είναι πιο θολές από ότι θα θέλαμε. Εισαγάγετε υψηλού περάσματος όξυνση. Ορίστε  το εργαλείο βελτίωσης φωτογραφιών. Αυξάνοντας την αντίθεση ορισμένων pixel, το εργαλείο υψηλή όξυνση που θα κάνει το θόλωμα ευκρινή και πάλι. Καθορίζει την ακτίνα γύρω από τα μαλακά άκρα. Αυτό θα πει αυτό πως η εικόνα που θα προκύψει θα είναι πολύ σαφέστερη. Πρόκειται για ένα εργαλείο που πρέπει να επεξεργαστείτε και να προσαρμόσετε

την εικόνα  με μη αυτόματο τρόπο, αλλά είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για το πρόγραμμα photo editor του πίνακα.

Μπόνους δυνατότητες :
Corel Paint Shop Photo Pro έχει ένα ενσωματωμένη φωτογραφική οργάνωση, και μια τεράστια βιβλιοθήκη  εφέ. Μπορείτε να μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε ψηφιακά έργα τέχνης. Ο διοργανωτής φωτογραφιών είναι πάντα παρών στο κάτω μέρος του παραθύρου, ώστε να μην χρειάζεται να μεταβείτε σε μια χωριστή εφαρμογή. Εικόνες και βίντεο μπορούν να ταξινομηθούν αυτόματα με βάση ονόματος, μέγεθος, ημερομηνία λήψης, βαθμολογία ή ετικέτες.

-Τα εργαλεία  Makeover: thinify, λεύκανση των ματιών και των δοντιών, εξαφάνιση ρυτίδων και κατάργηση ελλατωμάτων.
- Αλλαγή του χρώματος ενός αντικειμένου
- Διαγραφή φόντων αλλά διατήρηση ωραίων λεπτομερειών, όπως μια δέσμη των μαλλιών.
- Μετάβαση σε ρετρό: Χρησιμοποιήστε μηχανή του χρόνου για να φωτογραφίες που μοιάζουν ελήφθησαν σε παλαιότερες αποχές.
- Λυχνίες: Προσθέσετε στοιχεία γραφικών στις φωτογραφίες σας. Η βιβλιοθήκη εικόνων έχει πολλές επιλογές όπως μακιγιάζ: κραγιόν, και   μάσκαρα,. Εύκολα μπορείτε επίσης να αλλάξετε θέση και το μέγεθος της εικόνας.
- Έξυπνες Carver: Αποθηκεύστε σημαντικά τμήματα της φωτογραφίας σας ενώ κόψτε τμήματα που δεν θέλετε.
- Καταδεικνύει τη ζωτικότητα: Ενισχύσει χρώμα στα λιγότερο κορεσμένα τμήματα μιας εικόνας χωρίς να μεταβάλλουν σημαντικά τόνους του δέρματος.
- Αντικείμενο Extractor: Απομόνωση αντικείμενα που πρέπει να αντιγραφούν στο νέο φόντο ή να έχουν ένα νέο φόντο που επικολλήθηκε από πίσω.
- Επεξεργασία κειμένου για εικόνες: Προσθέσετε κείμενο απευθείας στο παράθυρο της εικόνας προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά, χρώμα, τοποθέτηση, θέση, μέγεθος και η αναδίπλωση του κειμένου στο πλαίσιο της εικόνας.

Κοινή χρήση:
Εκτύπωση  πολλές συνδυασμούς μεγεθών φωτογραφιών και φύλλα κοντάκτ σε ένα φύλλο με το Corel Paint Shop Photo Pro του πρότυπα. Φωτογραφίες μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει τώρα ευκολότερη από ποτέ: ένα μόνο κλικ και η μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοίγει με επιλεγμένο φωτογραφία σας σε αυτό. Αποστολή φωτογραφιών σε μια ηλεκτρονική φωτογραφία κοινόχρηστη τοποθεσία είναι τόσο γρήγορη όσο μπορεί να πάει σύνδεσης ευρείας ζώνης. Όλες αυτές οι μέθοδοι είναι καλά σχεδιασμένα και εύκολο να

μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο όπου και όπως θέλετε, με τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Flickr, Facebook και YouTube. Μπορείτε να τις  εκτυπώσετε στο σπίτι ή στο κατάστημα, να στείλετε φωτογραφίες στο κινητό σας τηλέφωνο ή γρήγορα να τις εγγράψετε σε ένα DVD.

Δυνατότητες εξόδου:
Το Corel Paint Shop Photo Pro έχει δυνατότητες επαγγελματικής εξόδου. Αυτό είναι χρήσιμο όταν έχετε μια εικόνα που πρέπει να υποδιαιρεθεί σε ενότητες για να ταιριάζουν στους πίνακες html. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε 74 διαφορετικές μορφές.

Οργάνωση:
Η οργανωτική λειτουργία της Corel Paint Shop Photo Pro είναι αποτελεσματική και χρήσιμη. Οι μελλοντικές αναζητήσεις σας θα είναι πολύ πιο εύκολες  αποτελεσματικές. Το εργαλείο οργανωτής μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τη ψηφιακή ροή εργασίας σας με τις δυνατότητες διαχείρισης προηγμένες φωτογραφιών.

Βοήθεια/υποστήριξη:
Το Corel Paint Shop Photo Pro X 3 Ultimate  έχει σχετικό κέντρο εκμάθησης που κατά την επεξεργασία. Σχετική βοήθεια σημαίνει πως το πρόγραμμα   γνωρίζει το κέντρο εκμάθησης του εργαλείο που χρησιμοποιείτε, και εμφανίζει τις σχετικές πληροφορίες καθώς εργάζεστε σε φωτογραφίες και έργα. Η Corel προσφέρει επίσης ηλεκτρονική βοήθεια με μια γνωσιακή βάση, φόρουμ, δωρεάν ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για υποστήριξη πελατών και τεχνική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου έναντι αμοιβής.

Περίληψη:
Η Corel Paint Shop Photo Pro X 3 Ultimate έχει δυνατότητες που βρέθηκαν στο Adobe Photoshop, οι οποίες συνδυάζουν την επεξεργασία και τα γραφικά επεξεργασίας, λογισμικό σχεδιασμένο για τη δημιουργική ερασιτεχνική φωτογραφία επεξεργασίας. Οι νέες δυνατότητες είναι ελκυστικές. Εάν θέλετε να βάλετε στις φωτογραφίες σας γραφικά, αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικές τρόπος για να το κάνετε.

 

 

 

Το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών Home Phote Studio

Με αυτό το προγραμμα οι χρηστες εχουν τη δυνατοτητα να επεξεργαστουν καποιες φωτογραφιες αναλογα με την διαθεση τους.

Colour: Με την προεπιλογη αυτή περναμε την εικονα μεσα από ειδικα φιλτρα και την τονιζουμε χρησιμοποιοντας κλιμακες RGB και CYM.

Illumination: Τονισμος φωτος και εφε φωτισμου για να βελτιωσουμε την φωτογραφια.

Geometric: Στην επιλογη αυτή μπορουμε να παραμορφωνουμε μια εικονα αναλογα με τις επιλογες που μας δινει.

Simple: Με την προεπιλογη αυτή μπορουμε με ευκολια να αυξησουμε την φωτεινοτητα, να ισορροπισουμε το λευκο, να αντιστρεψουμε και να περιστρεψουμε την εικονα.

Blur effect: Με αυτην την επιλογη μειωνουμε την θολουρα που δημιουργειτα από καποιες κινησεις.

Complex: Multy photo: Με αυτην την επιλογη πολλαπλασιαζουμε την εικονα πολλες φορες. Με την υποεπιλογη της Combinations μπορουμε να την πολλαπλασιασουμε και να της προσθεσουμε χρωματα

Stylize: με την επιλογη αυτή και τις υποεπιλογες της μπορουμε να προσθεσουμε χρωματα στη φωτογραφια. Για παραδειγμα να παλαιωσουμε την φωτογραφια, να την κανουμε ασπρομαυρη με σκοπο να την βαλουμε σε μια εκθεση φωτογραφιας. Επισης μπορουμε να της φωτισουμε τα ακρα της, να της προσθεσουμε μικρα πλαισια.

 

 

Το λογισμικό δημιουργίας φωτογραφικών εφε Photo Effects της AMS

Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα από τα πολλά προγράμματα που μας δίνουν την δυνατότητα να επεξεργαστούμε κάποιες φωτογραφίες και να τις προσαρμόσουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Το πρόγραμμα αυτό προέρχεται από την εταιρεία AMS και χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα μας ως μέσο επεξεργασίας εικόνων

Στο πρόγραμμα αυτό υπάρχουν τρεις τρόποι επεξεργασίας των φωτογραφιών

  • Effects (ειδικά εφέ)
  • Decoration (διακόσμιση)
  • Composition (σύνθεση)

 

Η επιλογή Effects χωρίζεται σε μικρότερες υποκατηγορίες:

Color Effects (εφέ χρώματος)

Illumination Effects (φωτισμός εικόνας)

Traditional Effects (συνηθισμένα εφέ)

Distortion Effects (εφέ παραμόρφωσης)

Artistic Effects (καλλιτεχνικά εφέ)

 

Με το Color Effects μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα όλης της εικόνας ή κάποιων περιοχών της, όπως το κέντρο ή της άκρες της.

Με το Illumination Effects έχουμε την δυνατότητα να τονίσουμε τη λαμπρότητα της φωτογραφία με σκοπό να την βελτιώσουμε

Με το Traditional Effects κάνουμε την φωτογραφία να μοιάζει με ψηφιδωτό, να κάνουμε τα χρώματα αρνητικά, την φωτογραφία κυματιστή, πιο σκοτεινή, πιο θολή.

Με το Distortion Effects μπορούμε να αναδείξουμε τα pixel της φωτογραφίας, να την κάνουμε να φαίνεται σαν να βγαίνει μέσα από σπιράλ και να την δείχνουμε σαν είναι μέσα από ένα καταρράχτη.

Με το Artistic Effects έχουμε τη δυνατότητα να «παλαιώσουμε» την φωτογραφία, να την κάνουμε να τρεμοπαίζει, ακόμα και να της προσθέσουμε ένα ψεύτικο ηλιοβασίλεμα.

 

Η επιλογή Decoration χωρίζεται σε άλλες υποκατηγορίες:

Original Frames (πρωτότυπα πλαίσια)

Edge Effects (εφέ ακμής)

Artistic Frames (καλλιτεχνικά πλαίσια)

Με την επιλογή Original Frames μπορούμε να επιλέξουμε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία πλαισίων, και να τα προσθέσουμε στην εικόνα ανάλογα με τα γούστα μας.

Με την επιλογή Edge Effects έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε κάποια απλά, λευκά πλαίσια.

Με την επιλογή Artistic Frames, προσθέτουμε στην εικόνα κάποια καλλιτεχνικά πλαίσια τα οποία βρίσκονται ήδη στο πρόγραμμα.

 

Η επιλογή Composition μας επιτρέπει να αλλάξουμε την γωνία κλίσης της εικόνας μας. Επίσης μπορούμε να κάνουμε τις γωνίες της εικόνας  στρογγυλές και να προσθέσουμε μια σκιά στην φωτογραφία μας.

 


LAST_UPDATED2
 
Copyright © 2024 Λογισμικό Επεξεργασίας Φωτογραφιών - Project του 6ου ΓΕΛ Αθηνών. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..