Βιβλιοθήκη

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Το βιβλίο ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο

Το βιβλίο προάγει τον άνθρωπο

 

Το Γυμνάσιο Κρυονερίου, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της εποχής μας, οικονομικές και πολιτισμικές, προσπαθεί να ανταποκριθεί επιτυχώς στον ρόλο του ως φορέα παιδείας και πνευματικού πολιτισμού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με βαθιά αίσθηση της αξίας του βιβλίου ως αντίβαρου στη στείρα τεχνοκρατία, την υποκουλτούρα και την κρίση των αξιών του σύγχρονου κόσμου, οργανώθηκε και λειτουργεί η Σχολική Βιβλιοθήκη μας. Στόχος μας είναι η γόνιμη αξιοποίησή της όχι μόνο για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών αλλά και για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Η Σχολική Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κρυονερίου στεγάζεται σε ιδιαίτερο χώρο της σχολικής μονάδας, μία αίθουσα στο ισόγειο του κτηρίου, κατάλληλη όχι μόνο για τη φύλαξη και την ταξινόμηση του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού της, αλλά και για άλλες σχολικές δραστηριότητες (μελέτη, διδασκαλία με χρήση οπτικο-ακουστικών μέσων, επιτραπέζια παιχνίδια κλπ.). Περιέχει περίπου 1300 τίτλους βιβλίων διαφόρων κατηγοριών. Είναι επίσης εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, συνδεδεμένο με το διαδίκτυο, στον οποίο εμπεριέχεται το αρχείο της καταχώρισης και του δανεισμού του υλικού της.

Πρόσβαση στη σχολική βιβλιοθήκη μπορούν να έχουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, αλλά χρήση του υλικού της μπορεί να γίνει και από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, με την προϋπόθεση ότι τηρείται ο κανονισμός της βιβλιοθήκης, που συντάχθηκε για την εύρυθμη λειτουργίας της.

 

Κανονισμός Βιβλιοθήκης

Ευχαριστίες

Σχόλια κλειστά