Μήνυμα προς τους χωριανούς μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

 
 

"...και πάλι θ' ανταμώσουμε!"

 
 

Αγαπητοί συγχωριανοί σας χαιρετίζω. Να είστε καλά μαζί με τις οικογένειές σας και κάνω έκκληση όπου κι αν βρίσκεστε και δείτε αυτές τις σελίδες και τις φωτογραφίες του τόπου μας, να αφήσετε να γυρίσει νοερά η σκέψη σας στο χωριό. Μπορεί πολλοί από σας να έχετε χρόνια ή να μην έχετε έρθει καθόλου στο χωριό των γονιών και των παππούδων σας. Όμως θα πρέπει να είστε διπλά υπερήφανοι για το ότι κρατάει η ρίζα σας από αυτά τα πανέμορφα, ακριτικά, αλλά φτωχά μέρη της Μουργκάνας. Ο τόπος μας έχει απέραντο κάλος και μεγάλη ιστορία.

Εσείς, λοιπόν, Γλουστινοί και Γλουστινές, που έχετε πολύ καιρό να έρθετε στο χωριό μας και βρίσκεστε σε όλα τα μέρη της γης, κάντε ένα τάμα και ελάτε να δείτε τον τόπο σας και αυτό θα είναι ένα καλό ξεκίνημα για τη γνωριμία μας. Όταν με το καλό έρθετε στο χωριό και γνωριστούμε είμαι σίγουρος πως θα είναι η πιο καλή εμπειρία για όλους μας. Καταλαβαίνω ότι είναι και επιθυμία δική σας και όπως αναφέρει και στον τίτλο του βιβλίου του ο χωριανός μας Βασίλης Τσοπόκης, που εκδόθηκε από την Ομοσπονδία Μουργκάνας: "...και πάλι θ' ανταμώσουμε"  

Το ίδιο όμως μήνυμα απευθύνω και στους χωριανούς μας που κατοικούν στο Μαυρονόρος και είναι αδέρφια μας που τα χώρισαν από τις ρίζες τους οι κακές συνθήκες της εποχής εκείνης. Τους καλούμε να έρθουν κοντά μας, ενώ και εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο.

Τέλος θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας να υποδεχτούμε και να φιλοξενήσουμε στο χωριό μας όποιον ταξιδιώτη-επισκέπτη θα ήθελε να γνωρίσει από κοντά τις ανεπανάληπτες ομορφιές, την ιστορία του και τους δυστυχώς- λίγους κατοίκους του και να γίνει κι αυτός ένας από τους χωριανούς μας.

 
     
 

Από το ακριτικό Κεφαλοχώρι   (Βουλωρός-Γλούστα)

 
   

Τάσος Κωνσταντίνης

 
 

 Πρόεδρος του δ.δ. Κεφαλοχωρίου Φιλιατών Θεσπρωτίας