> Ελβετία - Προσανατολισμός (1972)

 

 

 

Ελβετία - Προσανατολισμός (1972)

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα προσανατολισμού στην Τσεχοσλοβακία ο Ντιέτερ Χούλιγκερ είναι ένας από τους καλύτερους στο ατομικό αγώνισμα. Ξαφνικά, βλέπει κάποιον Τσεχοσλοβάκο ανταγωνιστή του να χτυπάει στον τοίχο και να πέφτει στο έδαφος με ανοιχτή πληγή στο κεφάλι και στον ώμο.
Ο Χούλιγκερ ήξερε βέβαια ότι θα χάσει χρόνο και την ευκαιρία για ένα μετάλλιο, μια ευκαιρία για την οποία είχε κάνει τόσες θυσίες. Παρ' όλα αυτά βάζει σε δεύτερη μοίρα την επιτυχία του και παίρνει τον σοβαρά τραυματισμένο και αιμορραγούντα Τσεχοσλοβάκο υπό την προστασία του. Ο Τσεχοσλοβάκος αρνείται τη βοήθεια και προτρέπει τον Χούλιγκερ να τον αφήσει και να συνεχίσει το δρόμο του. Παρ' όλες τις προτροπές, ο Χούλιγκερ δεν τον εγκαταλείπει. Τον παίρνει στις πλάτες του μέχρι να βρει το επόμενο σημείο ελέγχου.
Βέβαια, ο Χούλιγκερ έχασε το μετάλλιο. Δυο χρόνια πριν είχε κερδίσει το χάλκινο. Αυτή τη φορά το έχασε για ελάχιστο χρόνο. Ήξερε όμως ότι είχε κάνει το καθήκον του ως άνθρωπος.

  θέματα για Συζήτηση
- Τι θα έκανες, αν ήσουν εσύ στη θέση του Χούλιγκερ; Απάντησε με ειλικρίνεια
- Γιατί ο Χούλιγκερ βοήθησε τον αντίπαλο του, ενώ ήξερε ότι θα χάσει   πολύτιμο χρόνο;
- Πολλές φορές στο λεωφορείο συναντάς ανθρώπους με κάποιο φυσικό     μειονέκτημα. Τους δίνεις τη θέση σου ή αδιαφορείς; Απάντησε με ειλικρίνεια.