ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

 

Η Μαίρη Πήτερς ήταν μια γυναίκα με χάρη και προσωπικότητα αλλά και μια "τίγρης" του πένταθλου. Στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που πήρε μέρος , στο Τόκιο, το 1964, ήρθε τέταρτη.
Δυστυχώς ένας τραυματισμός στον αστράγαλο την κράτησε χαμηλά στους αγώνες του 1968 στο Μεξικό, όπου τερμάτισε ένατη. Η Μαίρη, γεννημένη το 1939 στο Λανκασάιρ της Αγγλίας, ήταν τότε είκοσι εννέα χρόνων και θεωρήθηκε ότι έπρεπε πια να αποσυρθεί από τον κόσμο του αγωνιστικού αθλητισμού.
Όμως δεν το έβαλε κάτω. Αποφασισμένη να βελτιωθεί δούλεψε πολύ σκληρά, και πράγματι στους τέταρτους αγώνες της κοινοπολιτείας, το 1970 νίκησε στο πένταθλο για τη Βόρεια Ιρλανδία.
Η Μαίρη άρχισε να εντείνει τις προσπάθειες της και να προπονείται ακόμη πιο σκληρά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, όπου προκάλεσε πανικό στις αντιπάλους της.
Το τέλος της πρώτης μέρας βρήκε την Αγγλίδα στην κορυφή με 97 πόντους διαφορά. Την άλλη μέρα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ, επιτυγχάνοντας συγχρόνως καλύτερη προσωπική επίδοση στο άλμα εις μήκος και στα 200μ. Και όλα αυτά σε ηλικία 33 χρόνων.

 

Ερωτήσεις
- «Ο επιμένων νικά». Σχολίασε τη φράση.
- Ζωγράφισε κάτι που σου έκανε εντύπωση από την ιστορία αυτή.