Χριστουγεννιάτικη γιορτή

 

Διαφάνεια1

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2022
Ε΄ ΤΑΞΗ


Τη χαρά και τη μαγεία των Χριστουγέννων ζήσαμε τη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο σχολείο μας.
Πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης. Τα παιδιά παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση "Ο Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη" ένα παραμύθι του Κυριάκου Χαρίτου.
Μελομακάρονα και κουραμπιέδες πασπαλισμένα με μπόλικο εγωισμό βρέθηκαν σε σύγκρουση για την κυριαρχία τους στη βιτρίνα των ζαχαροπλαστείων. Στην πορεία τους προς τη νίκη, οι δύο στρατοί με τους αρχηγούς και τα υλικά τους, συναντούν ορισμένα γλυκά, που φαίνονται πρόθυμα να τους βοηθήσουν, την Κόμισσα Ζαχαρούλα και τη Δούκισσα Σοκολά των αμυγδάλων. Η λύση του προβλήματος φάνταζε αδύνατη. Οι δύο αρχηγοί, τη στιγμή που αποχωρίστηκαν τους φίλους τους, βρέθηκαν χαμένοι σε ένα δάσος, μόλις ξέσπασε μια
χιονοθύελλα! Τότε εμφανίστηκαν στον δρόμο τους το λαμπερό αστέρι, ο σκανταλιάρης σκίουρος, ο χορευταράς αρκούδος, ο γλυκός τρυποκάρυδος η πριγκιπισσα των ρόδων και ο κηπουρός των ονείρων που τους ζητούσαν τα υλικά τους ως αντάλλαγμα για την προσφερόμενη βοήθειά τους.
Όταν έφτασαν στο ζαχαροπλαστείο της Μέλας Καραμέλας και της κόρης της οι διαφορές τους είχαν χαθεί. Τελικά το μόνο που χρειαζόταν ήταν λίγη αγάπη, κατανόηση, συνεργασία και πνεύμα ομόνοιας προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στο ζαχαροπλαστείο πριν τα Χριστούγεννα. Η πλοκή του παραμυθιού που παρουσίασαν τα παιδιά ήταν ευφάνταστη και συναρπαστική, ενώ συγχρόνως είχε ένα βαθύ μήνυμα υπέρ της αποδοχής του διαφορετικού, της ομόνοιας της φιλίας και της ειρήνης.
Η σκηνή πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικες μελωδίες τόσο με ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και με γερμανικά τραγούδια με τη συμμετοχή των παιδιών του τμήματος γερμανικών της ΣΤ΄τάξης με την καθοδήγηση της κ. Ελένης Συμεωνίδου.
Τα χορευτικά μας διασκέδασαν αφάνταστα!
Τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα όλων μας και σκόρπισαν συγκίνηση και πολλές γλυκές ευχές.

Καλές γιορτές σε όλους!!!


Ζαρωτιάδου Φρέτη

 

Διαφάνεια2

 

 

Διαφάνεια3

 

 

Διαφάνεια4

 

 

Διαφάνεια5

 

 

Διαφάνεια6

 

 

Διαφάνεια7

 

 

Διαφάνεια8

 

 

Διαφάνεια9

 

 

Διαφάνεια10

 

 

Διαφάνεια11

 

 

Διαφάνεια12

 

 

Διαφάνεια13

 

 

Διαφάνεια14

 

 

Διαφάνεια15

 

 

Διαφάνεια16

 

 

Διαφάνεια17

 

 

Διαφάνεια18

 

 

Διαφάνεια19

 

 

Διαφάνεια20

 

 

Διαφάνεια21