ΣΑΪΝΗ Δ. ΟΥΡΑΝΙΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ

 

 

Υποψήφια  Νομαρχιακός  Σύμβουλος 

Ν.  Ιωαννίνων με το συνδυασμό

«Απειρος Τόπος» του  Μάκη Χατζηεφραιμίδη

 
 

home

 
ποια είναι
τι πιστεύει
αγορά εργασίας
γη
ελλάδα
ήπειρος
ιωάννινα
χρυσοβίτσα
επικοινωνία
 
 
 
 
 
 
όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον νομό μας;

                                                               02.09.2006

 Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Νομό μας;

 Λίγες είναι οι περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτελούν καίρια σημεία ανάπτυξης στο νέο περιβάλλον. Ο Νομός Ιωαννίνων συγκαταλέγεται στις περιοχές αυτές καθώς συνδυάζει κρίσιμα χαρακτηριστικά στρατηγικής ανάπτυξης.

Η γεωγραφική του θέση ως κόμβος διασύνδεσης της Ελλάδας με τη Βαλκανική και την Ευρώπη έπαψε σταδιακά να είναι ο μεγάλος μας εχθρός. Έγινε ο καλύτερός μας σύμμαχος. Η λειτουργία της Εγνατίας, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο Δυτικός Άξονας παρέχουν στο Νομό Ιωαννίνων προσβάσεις σε νέες αγορές. Περαιτέρω το φυσικό περιβάλλον αποτελεί βασικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα του Νομού μας με κυριότερα σημεία αναφοράς τη Λίμνη Παμβώτιδα, τους ορεινούς όγκους και τα ποτάμια που διατρέχουν το Νομό Ιωαννίνων.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά έχοντας ανάγλυφη στο σώμα της τη σφραγίδα όλων των εποχών και των αξιών τους αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα της περιοχής μας. Τα Γιάννινα, ως πάντα πρώτα στις τέχνες και τα γράμματα, δημιουργούν τέχνη και πολιτισμό ακόμη και σήμερα από τα χέρια των αργυροχρυσοχόων τεχνιτών μας, οι οποίοι με μεράκι μετουσιώνουν το μέταλλο σε καλλιτεχνικά αριστουργήματα. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου ως κέντρα διάχυσης επιστήμης, γνώσης και τεχνολογίας αποτελούν φορείς ενίσχυσης σημαντικών για την οικονομία παραγωγικών κλάδων. Ο πρωτογενής τομέας στο νομό μας, κυρίως αγροδιατροφικός, αποτελεί, επίσης, ισχυρό αναπτυξιακό πλεονέκτημα..

Η ανάδειξη, όμως, όλων αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού Ιωαννίνων σε μόνιμα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της περιφερειακής μας οικονομίας απαιτεί σχέδιο και οργάνωση και πρωτίστως προϋποθέτει την αναβάθμιση της γεωπολιτικής μας θέσης:

Προϋποθέτει την κατασκευή και ολοκλήρωση κάθετων οδικών αξόνων (Κακκαβιά, Μέρτζανη-Καστοριά).

Ισοδυναμεί με την προώθηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ηπείρου με τον κάθετο και οριζόντιο Άξονα και σύνδεσή του με την Αλβανία και την κεντρική Ευρώπη.

Απαιτεί τον επανασχεδιασμό της αεροπορικής σύνδεσης της περιφέρειας καθώς και τη σύνδεση της Ηπείρου με το έργο του φυσικού αερίου.

Προϋποθέτει τη σωστή και οργανωμένη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχονται στο νομό Ιωαννίνων από τη λειτουργία της Εγνατίας και το Δυτικό Άξονα.

Προϋποθέτει σχεδιασμό και όραμα προκειμένου ο Νομός Ιωαννίνων από απλό γεωγραφικό σταυροδρόμι να μεταμορφωθεί σε ισχυρό κόμβο βιώσιμης ανάπτυξης και ανάδειξης και όχι απλής αειφορικής αξιοποίησης. Με τον τρόπο αυτό αφενός θα σηματοδοτήσουμε τις άπειρες, τις απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης του νομού Ιωαννίνων ως κορμού της Ηπείρου, αφετέρου θα επαναφέρουμε αυτό τον τόπο στο επίκεντρο των γεωπολιτικών, οικονομικών και πολιτισμικών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας και της Νοτιοδυτικής Βαλκανικής.

Σαΐνη Ουρανία του Δημητρίου

Δικηγόρος-Εφοριακός

Υποψήφια  Νομαρχιακός  Σύμβουλος  Ν.  Ιωαννίνων

με το συνδυασμό «'Απειρος Τόπος» του υποψηφίου

Νομάρχη Ιωαννίνων Μάκη Χατζηεφραιμίδη

   
 
   
 

ποιοα είναι - τι πιστεύει - αγορά εργασίας - γη - ελλάδα - ήπειρος - ιωάννινα - χρυσοβίτσα - επικοινωνία

 

 
 
       
WebSite designed & developed by Σαΐνης Δ. Χρήστος - All rights reserved by gosego®!