ΣΑΪΝΗ Δ. ΟΥΡΑΝΙΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ

 

 

Υποψήφια  Νομαρχιακός  Σύμβουλος 

Ν.  Ιωαννίνων με το συνδυασμό

«Απειρος Τόπος» του  Μάκη Χατζηεφραιμίδη

 
 

home

 
ποια είναι
τι πιστεύει
αγορά εργασίας
γη
ελλάδα
ήπειρος
ιωάννινα
χρυσοβίτσα
επικοινωνία
 
 
 
 
 
 
Παρέμβαση στην εφημερίδα "Τα Χρυσοβιτσινά" για θέματα που αφορούν τον Δήμο Εγνατίας αλλά και τον Νομό Ιωαννίνων γενικά. (04-08-06)

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

31.07.06 

Δ Η Λ Ω Σ Η

 Με την έκφραση της βαθύτατης εκτίμησης προς το πρόσωπο, τους αγώνες και την προσφορά του επικεφαλής του συνδυασμού νίκης «Άπειρος Τόπος» του αυριανού Νομάρχη Ιωαννίνων Μάκη Χατζηεφραιμίδη θέτω στην κρίση των συμπατριωτών την υποψηφιότητά μου στις επερχόμενες νομαρχιακές εκλογές του Νομού Ιωαννίνων.

Είμαι απολύτως βεβαία ότι ο συνδυασμός «Άπειρος Τόπος» του υποψηφίου Νομάρχη Ιωαννίνων Μάκη Χατζηεφραιμίδη θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη του κεντρικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την προκοπή και ευημερία του Νομού Ιωαννίνων ολόκληρου αλλά και του κάθε χωριού ξεχωριστά.

Τούτη την ώρα αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την τιμή και την ευγνωμοσύνη μου προς όσους κατά καιρούς υπηρέτησαν από οποιαδήποτε θέση αιρετού άρχοντα το χωριό μας. Η αναγνώριση της δικής τους συμβολής και προσφοράς στην προκοπή της Χρυσοβίτσας μας αποτελεί στοιχειώδες χρέος μου.

Παρόλα αυτά, το χωριό μας ταλαιπωρούν, και μάλιστα για αρκετά χρόνια τα ίδια βασικά προβλήματα: 

-                     Κυριότερη αναφορά απαιτείται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατατοπαραγωγή ως κύρια πλουτοπαραγωγική μας δραστηριότητα. Η ολοκλήρωση του αναδασμού του οροπεδίου μας στις Πολιτσές ακόμη εκκρεμεί. Η πρόσβαση των παταπαραγωγών  μας στο οροπέδιο παραμένει δυσχερής παρά τα έργα οδοποιίας της ΔΕΗ από το κέντρο του χωριού μας προς το οροπέδιο, Ο δρόμος αυτός σταματά στην αρχή του οροπεδίου Πολιτσών με αποτέλεσμα οι οδικοί άξονες εντός του οροπεδίου να παραμένουν δύσβατοι. Η πιστοποίηση της ΠΑΤΑΤΑΣ  ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ  ως προϊόν με ονομασία προέλευσης  (Π.Ο.Π.) εμφανίζεται άκρως επείγουσα υπό το καθεστώς του υπάρχοντος έντονου ανταγωνισμού. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε τη μεγαλύτερη τιμή και την άμεση διοχέτευση της πατάτας Χρυσοβίτσας στο εμπόριο.

-                     Η οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης τόσο του κεντρικού οικισμού αλλά και των οικισμών του χωριού μας αποτελεί μόνιμο αίτημα των κατοίκων του χωριού μας για δεκαετίες. Άξιο μνείας αποτελεί το γεγονός ότι το δίκτυο ύδρευσης των Μύλων Χρυσοβίτσας κατασκευάστηκε 40 χρόνια πριν, δηλ. περίπου μισό αιώνα πριν, και έκτοτε έχουν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις που αφορούν έργα κυρίως απλής συντήρησης του δικτύου αυτού.

-                     Η τουριστική αξιοποίηση και προβολή του χωριού μας αντηχεί ίσως ως ξένη έννοια αν αναλογιστεί κανείς ότι καμία σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια δεν έχει γίνει για στήριξη του αγροτουρισμού, παρά τα αγροτουριστικά καταλύματα που διαθέτει το χωριό μας. Η Εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ με το Κάστρο  της αποτελεί ύψιστο πνευματικό πλούτο του χωριού μας και μεγαλειώδες σύμβολο ορθόδοξης πίστης που όμως ελάχιστα έχει προβληθεί σε θεσμικό επίπεδο αν εξαιρέσει κανείς τις αξιοθαύμαστες αλλά δυστυχώς λίγες πρωτοβουλίες κάποιων ιδιωτών.   

-                     Οι οικισμοί του χωριού μας, παρότι αποτελούν ζωντανά κύτταρα, έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Είναι απαράδεκτο οικισμοί όπως οι Μύλοι με έντονη παραγωγική δραστηριότητα και πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά να στερούνται μιας καινούριας και ασφαλούς παιδικής χαράς για τα παιδιά τους, όπως και βατών και φωτισμένων  δρόμων για τα σπίτια και τους στάβλους τους.

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή αναφορά σε κάποια από τα βασικά προβλήματα τη χωριού μας  στο τυχόν επιχείρημα κάποιων ότι μερικά από τα θέματα αυτά ίσως ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων φορέων πλην της Νομαρχίας Ιωαννίνων απαντάμε ότι αυτό αποτελεί την εύκολη δικαιολογία για απραξία και ουδετερότητα, όπως αυτή τόσο έντονα εκφράζεται στις μέρες μας εις βάρος του τόπου μας. Οραματιζόμαστε μια νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με άποψη και ισχυρή γνώμη που θα στέκεται μπροστάρης και βοηθός σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει  ο κάθε κάτοικος του Νομού Ιωαννίνων.

Το χωριό μας απαιτεί άμεσες λύσεις. Απαιτεί, για παράδειγμα, απαγκίστρωση από τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας της Πολεοδομίας Ιωαννίνων και δυνατότητα ένταξης στο προνομιακό καθεστώς έκδοσης αδειών οικοδομής περίφραξης-περιτοίχισης οικοπέδου, επισκευής στέγης, κατασκευής βοηθητικών εγκαταστάσεων (αποθήκης, στάβλων κλπ), προσθήκης χώρων κύριας ή βοηθητικής χρήσης (δωμάτιο, λουτρό, κουζίνα κλπ) απευθείας από το Δήμαρχο βάσει του οικείου νόμιμου καθεστώτος και με σεβασμό στην οικιστική και ρυμοτομική ανάπτυξη του χωριού μας.

Στις κρίσιμες νομαρχιακές εκλογές του 2006 οι πολίτες του νομού Ιωαννίνων θα κληθούν, πρωτίστως, να αξιολογήσουν με την ψήφο τους μία τετραετία διακυβέρνησης του νομού από τις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοχώρησης κατά την οποία απουσιάζει το σχέδιο και λείπει το όραμα.

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει ο Νομός Ιωαννίνων ελπίζω ότι η ενεργός συμμετοχή μου θα εκληφθεί ως κατάθεση ψυχής και ως αναζήτηση νέου λόγου και πράξης στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, νέας νοοτροπίας και συνεισφοράς, που θα βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας.

Στη δύσκολη αυτή πορεία δε ζητώ από τους συμπατριώτες απλά και μόνο την ψήφο τους. Προσδοκώ να δώσουμε όλοι μαζί τη «μάχη» για τα προβλήματα και την ποιότητα ζωής των πολιτών ολόκληρου του Νομού Ιωαννίνων και κατά  επέκταση του χωριού μας. Γι΄αυτό και τολμώ να προσβλέπω στην υποστήριξή τους μέσα από διαδικασίες που αναδεικνύουν και καταξιώνουν την έννοια του ενεργού πολίτη.

Σαΐνη Ουρανία του Δημητρίου

Δικηγόρος-Εφοριακός

Υποψήφια  Νομαρχιακός  Σύμβουλος  Ν.  Ιωαννίνων

με το συνδυασμό «'Απειρος Τόπος» του υποψηφίου

Νομάρχη Ιωαννίνων Μάκη Χατζηεφραιμίδη

   
 
   
 

ποιοα είναι - τι πιστεύει - αγορά εργασίας - γη - ελλάδα - ήπειρος - ιωάννινα - χρυσοβίτσα - επικοινωνία

 

 
 
       
WebSite designed & developed by Σαΐνης Δ. Χρήστος - All rights reserved by gosego®!