ΣΑΪΝΗ Δ. ΟΥΡΑΝΙΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ

 

 

 

home

 
ποια είναι
τι πιστεύει
αγορά εργασίας
γη
ελλάδα
ήπειρος
ιωάννινα
χρυσοβίτσα
επικοινωνία
 
 
 
 
 
 
ποια είναι

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΑΪΝΗ - ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΟΥΡΑΝΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  Ν.  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με την παράταξη «ΑΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ» του ΜΑΚΗ ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗ

 

·         Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χρυσοβίτσα του Δήμου Εγνατίας Ιωαννίνων το 1974, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο.

·         Τελειόφοιτη του 3ου Λυκείου Ιωαννίνων (1992), αποφοίτησε από τη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών με ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ  του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996).

·         Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MASTER) στις Οικονομικές Επιστήμες στην Χρηματοοικονομνική Τραπεζική (ΕΑΠ, 2002).

·         Το 1998 τελείωσε την υπηρεσία της ως ασκούμενη δικηγόρος και μέχρι το 2000, εκτός της άσκησης του επαγγέλματος της ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ούσα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, πραγματοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Κατάρτισης Νέων Επιστημόνων της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ανάπτυξης στα πλαίσια του Προγράμματος «Καποδίστριας».

·         Διατέλεσε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων του προγράμματος «Καποδίστριας», που πέτυχε την ομαλή μετάβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τον εκσυγχρονισμό της και την ενσωμάτωση των Ειδικών Επιστημόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

·         Διορίστηκε το 2000 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στον Δήμο Εγνατίας ως μόνιμο στέλεχος  Κλάδου ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ (ΝΟΜΙΚΩΝ) και ως το 2003 υπηρέτησε ως Υπεύθυνη Νομικής Υπηρεσίας και Προϊστάμενος Ληξίαρχος, πετυχαίνοντας την οργάνωση του νεοσύστατου Δήμου σε θέματα διοίκησης και νομικών υπηρεσιών και εν συνεχεία ως ΝΟΜΙΚΟΣ στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών – Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων (ΟΑΕΕ – ΤΑΕ)

·         Έχει συμβάλει στην βελτίωση των Τραπεζικών και Νομικών υπηρεσιών της χώρας έχοντας εκπονήσει εργασίες σε θέματα όπως, «Τραπεζικό Περιβάλλον» και ποιο συγκεκριμένα «Νομισματική Θεωρία και Πολιτική», «Το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα», «Τραπεζικό και Νομισματικό Δίκαιο». Ακόμα έχει προτείνει και πετύχει την βελτίωση της Διοίκησης των Τραπεζών έχοντας  υλοποιήσει  εργασίες στην «Τραπεζική Διοίκηση», τα «Μέσα Τραπεζικής Εργασίας» και την  «Στρατηγική Τραπεζών».

·         Γνωρίζει με τον πιο αποδοτικό και σαφή τρόπο την Αγροτική κατάσταση του Νομού και της Χώρας καταγόμενη σαφώς από αγροτικό χωριό (Χρυσοβίτσα) και έχοντας ήδη από το 1992 παρακολουθήσει με επιτυχία σεμινάρια στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα σε θέματα που αφορούν «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».

·         Το 2002 υπήρξε υποψήφια Νομαρχιακός Σύμβουλος στον νομό Ιωαννίνων.

·         To 2003 διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών ως ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ και υπηρέτησε στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσἰα Κόνιτσας ως Υπεύθυνη Δικαστικού Τμήματος και πλέον υπηρετεί ως ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ στην Α’ Δημόσια Οικονομική Υπηρεσἰα Ιωαννίνων. Οι παρεμβάσεις της ως ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ στην Κόνιτσα έχουν βελτιώσει κατά πολύ την ανάπτυξη και ευελιξία των επιχειρήσεων της περιοχής.

·         Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

·         Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

·         Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Ηπειρωτών Φοιτητών – παράρτημα Θεσσαλονίκης.

·         Ιδρυτικό μέλος Δ.Σ. Ένωσης Ανεξάρτητων φοιτητών Νομικής Θεσσαλονίκης

·         Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «Καποδιστριακών» Υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου Βαθμού Νόμου Ιωαννίνων.

·         Μέλος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

·         Μέλος Δ.Σ. Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων.

·         Μέλος της συγγραφικής ομάδας, για την εφημερίδα  "Τα Χρυσοβιτσινά"

·         Έχοντας διατελέσει στέλεχος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εφοριακός, Δικηγόρος και Επιστημονικός Υπεύθυνος σε θέματα Χρηματοοικονομικής Τραπεζικής, κάνει συχνές παρεμβάσεις σε θέματα που άπτονται της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών από τον κρατικό μηχανισμό αλλά και από ιδιωτικούς φορείς (Τράπεζες, Επιχειρήσεις κ.λπ.).

·         Γνωρίζει άριστα Αγγλικά, Γερμανικά.

·         Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Σπυρίδωνος μόνιμο εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και έχει δύο κόρες, τη Πηνελόπη και την Βασιλική και έναν γιο, τον 'Αγγελο.

   
 
   
 

ποιοα είναι - τι πιστεύει - αγορά εργασίας - γη - ελλάδα - ήπειρος - ιωάννινα - χρυσοβίτσα - επικοινωνία

 

 
 
       
WebSite designed & developed by Σαΐνης Δ. Χρήστος - All rights reserved by gosego®!