Κάντε κλικ εδώ για να μου στείλετε email Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αρχική | Λογισμικό | Hotpotatoes | TexToys | Μ.Α.Θ.Η.Μ.Α | Microworlds Pro

Microworlds Pro

"Microworlds Pro - Σύντομος οδηγός 1"


 Γενικά

Περιβάλλον προγράμματος

Προγραμματισμός με Logo

Κινούμενα σχέδια

Δραστηριότητες

Extras

 

"Γενικά"

 

Τι είναι το MicroWorlds Pro;

Το MicroWorlds Pro είναι ένα προγραμματιστικό πολυμεσικό περιβάλλον, δηλαδή ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να δημιουργούμε προγράμματα και πολυμεσικές εφαρμογές. Το MicroWorlds Pro ανήκει στην κατηγορία των εκπαιδευτικών λογισμικών και είναι κατάλληλο για ανάπτυξη συνθετικών εργασιών.

 

Τι είναι γλώσσα προγραμματισμού; Μπορώ να δημιουργήσω προγράμματα;

Μια γλώσσα προγραμματισμού είναι μια γλώσσα επικοινωνίας με τον υπολογιστή. Είναι ένα σύνολο από εντολές (δεσμευμένες λέξεις) που λένε στον υπολογιστή τι να κάνει. Όπως η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας επικοινωνία, έτσι και η γλώσσα προγραμματισμού διαθέτει γραμματική και κανόνες για το συνδυασμό των εντολών. Χρησιμοποιώντας μια γλώσσα προγραμματισμού μπορούμε να συντάσσουμε προγράμματα για να προγραμματίζουμε τον υπολογιστή.

 

Τι είναι η Logo;

Η Logo είναι μια γλώσσα προγραμματισμού ειδικά σχεδιασμένη για τους μαθητές. Με τη Logo μπορούμε να δημιουργούμε προγράμματα μόνοι μας με απλές εντολές και να προγραμματίζουμε τη χελώνα που "ζει" στην οθόνη του υπολογιστή.

Στο MicroWorlds Pro χρησιμοποιούμε τη γλώσσα προγραμματισμού Logo και προγραμματίζουμε χελώνες. Η χελώνα εκτελεί εντολές της Logo, ανάλογα πώς την προγραμματίζουμε. Κάθε χελώνα έχει όνομα, θέση, κατεύθυνση, πάχος στυλό, χρώμα στυλό, σχήμα και μπορεί να έχει οδηγία την οποία εκτελεί όταν κάνουμε κλικ πάνω της. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις χελώνες προκειμένου να σχεδιάσουμε, να "διακοσμήσουμε" τη σελίδα μας και να δημιουργήσουμε κινούμενα σχέδια.

 

Τι είναι πολυμεσική εφαρμογή;
Μπορώ να δημιουργήσω πολυμεσικές εφαρμογές;

Μια πολυμεσική εφαρμογή είναι ένα πρόγραμμα του υπολογιστή που διαθέτει ποικιλία μορφών πληροφορίας όπως κείμενα, ήχους, εικόνες, κινούμενα σχέδια, μουσική και βίντεο.

Στο MicroWorlds Pro μπορούμε να προγραμματίζουμε χελώνες και να συνδυάζουμε ποικιλία μορφών πληροφορίας όπως κείμενα, ήχους, εικόνες, κινούμενα σχέδια, μουσική και βίντεο προκειμένου να δημιουργήσουμε εύκολα τις δικές μας πολυμεσικές εφαρμογές.


 Γενικά

Περιβάλλον προγράμματος

Προγραμματισμός με Logo

Κινούμενα σχέδια

Δραστηριότητες

Extras

 

Αρχική | Λογισμικό | Hotpotatoes | TexToys | Μ.Α.Θ.Η.Μ.Α | Microworlds Pro

Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2007

Υπεύθυνος site: Σαλονικίδης Γιάννης

All rights reserved - Copyright © 2003-2007 - Όροι Χρήσης

free search engine

download html hit counter code
από 15/5/2003