ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΑPPLET ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εδώ θα προσπαθήσουμε να εισάγουμε το Applet HelloApplet (που περιέχει την κλάση HelloApplet.class) με μέγεθος 200x100 (πλάτος x ύψος) στην ιστοσελίδα μας και να ορίζουμε με μια τιμή την παράμετρο NAME. Αυτό θα γίνει με τους εξής τρόπους:

 

Kώδικας HTML.

Τα tags που χρησιμοποιούμε για να εισάγουμε ένα applet σε ένα κώδικα HTML είναι τα <APPLET> και <PARAM>.

To tag <APPLET> δέχεται αρκετές παραμέτρους. Η πιο σημαντική παράμετρος είναι η CODE, που καθορίζει το όνομα της κλάσης του Applet που θέλουμε να τρέξουμε. Άλλες σημαντικές παράμετροι είναι οι WIDTH και HEIGHT, οι οποίες καθορίζουν το πλάτος και το ύψος της περιοχής που θα καταλαμβάνει το Applet στην οθόνη του Browser.

To tag <PARAM> έχει πολύ πιο απλή σύνταξη: οι μόνες παράμετροι που περιέχει είναι οι NAME και VALUE. H NAME ορίζει ένα όνομα για μια παράμετρο που θέλουμε να περάσουμε στο Applet ενώ η VALUE ορίζει την τιμή της.

Ο κώδικας για να εισάγουμε το HelloApplet στην ιστοσελίδα μας είναι ο εξής:

<applet code="HelloApplet.class" width="200" height="100" >

<param name="name" value="****">

</applet>

 

FRONT PAGE 98

Τοποθετούμε τον cursor με το mouse στη θέση που θέλουμε να εισάγουμε το Applet. Στην συνέχεια επιλέγουμε Java Applet από το μενού Ιnsert > Advanced.

Πώς εισάγουμε ένα Applet με το FRONTPAGE 98.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί εισάγουμε τα απαραίτητα στοιχεία όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Εδώ δηλώνουμε το όνομα του Applet, τις διαστάσεις του, τυχόν μήνυμα όταν ο Browser στον οποίο τρέχει το Applet δεν υποστηρίζει Java και ακόμα τις απαραίτητες παραμέτρους.

Εδώ δηλώνουμε το όνομα του Applet, τις διαστάσεις του, τυχόν μήνυμα όταν ο Browser στον οποίο τρέχει το Applet δεν υποστηρίζει Java και ακόμα τις απαραίτητες παραμέτρους. Για να δηλώσουμε τις παραμέτρους κάνουμε Add στο πεδίο Applet Parameters και εμφανίζεται το παράθυρο Set Attribute Value. Τέλος κάνουμε click στο ΟΚ.

To Αpplet είναι έτοιμο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ