Www.arithmoi.gr Λειτουργία του ιστοτόπου στη νέα δομή φιλοξενείας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: http://shasapis.sites.sch.gr Εξετάσεις Εισαγωγής στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία 2014

Εξετάσεις Εισαγωγής στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία 2014

Έως και τις 31 Μαρτίου 2014 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις, μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας (πληροφορίες και στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο(Π.Π.Σ.) της επιλογής σας) για τη συμμετοχή στις εξετάσεις επιλογής, οι οποίες διεξάγονται με αδιάβλητο σύστημα, παρόμοιο με αυτό των Πανελληνίων εξετάσεων.

Δείτε λεπτομέρειες εδώ

Για την εγκύκλιο εδώ

Για τη δήλωση συμμετοχής εδώ

Για παλαιότερα ή προτεινόμενα θέματα από τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων εδώ.

Σύμφωνα με το νόμο 3966/2011 οι εκπαιδευτικοί των Π.Π.Σ. επιλέγονται με εσωτερικό διαγωνισμό του Υπουργείου με αντικειμενικά κριτήρια και αυξημένα προσόντα για πενταετή θητεία στα Π.Π.Σ., ενώ οι μαθητές επιλέγονται με εξετάσεις και συντείνουν σε ένα υψηλό επίπεδο σχολικής τάξης. Ο μέσος όρος εισαγωγής των μαθητών μέσω των εξετάσεων είναι αρκετά υψηλός σε απαιτητικά θέματα.


Επιπλέον, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε δράσεις και ομίλους των Π.Π.Σ., οι οποίοι έχουν καθοριστικό ρόλο, τόσο συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών (θέατρο, ρητορική κ.ά.), όσο και στην κάλυψη υψηλών απαιτήσεων γνωστικά (όμιλοι αριστείας μαθηματικών, φυσικής κ.ά., όμιλοι προετοιμασίας διαγωνισμών σε μαθηματικά, χημεία, φυσική κ.ά.). Η πρωτοτυπία των ομίλων αριστείας αποτελεί μία δράση που δεν μπορεί να διεξαχθεί στα περισσότερα σχολεία δημόσια και ιδιωτικά, διότι δεν διαθέτουν επιλεγμένους με γνωστικά κριτήρια μαθητές.

Καλή σταδιοδρομία σε όσους το επιλέξουν και επιλεχθούν!