Seilias

Physics and Photography

Τα Δημοφιλέστερα του Μήνα

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Για σχόλια,  παρατηρήσεις,  διορθώσεις, αβλεψίες κλπ μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μου. Όσες προσομοιώσεις φέρουν το όνομά μου είναι ελεύθερες προς χρήση και τροποποίηση από όλους, αρκεί να μην αλλαχθούν τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στο menu Download.
 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις γραφικές παραστάσεις από τις προσομοιώσεις σε δικές σας εργασίες, να αποθηκεύσετε κάποια προσομοίωση ή να εκτυπώσετε ένα άρθρο κάντε κλικ εδώ για να δείτε την διαδικασία.


Για ενσωμάτωση αρχείων προσομοιώσεων στο Word-Excel-PowerPoint πατήστε εδώ


Σας Ευχαριστώ.

Με δυο λόγια

In Theory, Theory and Practice are the Same but In Practice They?re Different.

A. Einstein

 
Ιαν
06
2009
Γιο - Γιο PDF Εκτύπωση E-mail
(1 ψήφος)

Το σχοινί με το οποίο είναι δεμένο το yoyo επιταχύνεται με επιτάχυνση α. Ποιά είναι η επιτάχυνση που αποκτά το yoyo του σχήματος;

Το σχοινί δεν γλυστράει πάνω στο γιο-γιο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σημείο επαφής (σημείο Γ) και το σχοινί να έχουν την ταχύτητα αλλά και την ίδια επιτάχυνση. Το σημείο Γ εκτελεί μεταφορική κίνηση με επιτάχυνση αcm και κυκλική με επιτάχυνση αε=rαγων με συνολική επιτάχυνση α όση και του σχοινιού.

(1)

 

Από τον δεύτερο νόμο του Νεύτωνα για την περιστροφική κίνηση

Σε συνδιασμό με την (1)

(2)

Από τον δεύτερο Νόμο του Νεύτωνα

Σε συνδιασμό με την (2)

Με I=mr2/2 τότε

από την παραπάνω εξίσωση (λαμβάνοντας υπόψιν ότι αρχικά ο κύλινδρος ήταν ακίνητος) προκύπτει ότι το κέντρο μάζας του κυλίνδρου :

  • αν α>2g θα κινηθεί προς τα πάνω.
  • αν α=2g θα μείνει ακίνητο.
  • αν α<2g θα κινηθεί προς τα κάτω.

(σημείωση το προς τα που θα κινηθεί ένα σώμα μη ξεχνάμε ότι εξαρτάται από την ταχύτητα και όχι από την επιτάχυνση. Αν βέβαια αρχικά έχουμε ακινησία τότε θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης)

 

+/-
Γράψτε σχόλιο
Όνομα:
Email:
 
Τίτλος:
 
+/- Σχόλια
Προσθήκη νέου Αναζήτηση

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Joomla Templates by Joomlashack