Εθισμός στο διαδίκτυο

Διαδίκτυο ? η νέα απειλή

 Ένα φαινόμενο που αναδύεται στις μέρες μας είναι ο εθισμός  στο διαδίκτυο και στα διαδικτυακά παιχνίδια με αποτέλεσμα οι νέοι να αφιερώνουν πολύ χρόνο μπροστά στην οθόνη ενός Η/Υ. Εθισμένος είναι εκείνος που παίζει διαδικτυακά παιχνίδια για περισσότερο από τρεις ώρες, δίχως να κινείται μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.
 Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα όπως επιθετικότητα, εθισμό και κοινωνική απομόνωση. Αρνητικές συνέπειες του εθισμού εμφανίζονται επιπλέον και σε τομείς όπως οικογένεια, εκπαίδευση και επάγγελμα.

Είναι άτομα που δεν μπορούν να ικανοποιούν τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους ανάγκες και δεν μπορούν να ελέγξουν τη χρήση. Άλλα αίτια εθισμού είναι η μοναξιά, το άγχος, η κατάθλιψη και η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Mεγάλο ρόλο στον εθισμό παίζει και η ψυχολογία του παίκτη γιατί στα διαδικτυακά παιχνίδια δημιουργείς ένα νέο χαρακτήρα και εισέρχεσαι σε ένα νέο κόσμο. Αλληλεπιδράς με  ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, πράγμα που σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις πτυχές του χαρακτήρα σου και να παρουσιάσεις έναν άλλο εαυτό.
Εκατομμύρια παίκτες στον κόσμο όμως, ιδιαίτερα νέα παιδιά και έφηβοι, ασχολούνται με διαδικτυακά παιχνίδια.
 Σύμφωνα με τα πρώτα επιστημονικά στοιχεία προκύπτει ότι ο εθισμός των νέων στην Ελλάδα-σε μία χώρα με πολύ χαμηλή διείσδυση του διαδικτύου, φτάνει στο 8.2% μεταξύ των χρηστών, με τα αγόρια να έχουν την πρωτοκαθεδρία (ποσοστό 6,2% σε σύγκριση με 2% για τα κορίτσια).

Εορτολόγιο

Ρολόι