Τα μανιτάρια της Άνδρου

             Οι μαθητές και οι μαθήτριες των  Γ΄και Ε΄ τάξεων παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα μανιτάρια της Άνδρου" του Κ.Π.Ε. Κορθίου, στα πλαίσια του προγράμματος "Φυσικό περιβάλλον- χλωρίδα και πανίδα της Άνδρου". 

             Στην Άνδρο υπάρχουν πολλά είδη μανιταριών, κι αυτό γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες, με τις σχετικά μεγάλες βροχοπτώσεις, τα υψηλά ποσοστά υγρασίας και οι σταθερές θερμοκρασίες κατά τη διάρκει του χειμώνα, ευνοούν την εμφάνιση τους σε πολλές περιοχές του νησιού.

         Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο, όπου έμαθαν για τους μύκητες, τη συμβολή τους στην αποικοδόμηση και  την αναγνώριση τους σε διάφορες περιοχές. Έμαθαν τον ρόλο των μανιταριών στην παράδοση, στη φαρμακευτική και στη διατροφή. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την επικινδυνότητα κάποιων μανιταριών.  Επισκέπτηκαν περιοχή της Άνδρου, όπου σύλλεξαν μανιτάρια, παρατήρησαν και κατέγραψαν τα χαρακτηριστηκά του βιότοπου όπου εντοπίστηκαν. Εξέτασαν στο εργαστήριο με τη βοήθεια μικροσκοποίων και στερεοσκοποίων τα μέρη των μανιταριώνπου συνέλεξαν και κατέγραψαν τα συμπεράσματά τους, τα οποία παρουσίασαν με μορφή θεατρικού παιχνιδιού στους συμμαθητές τους.   

        Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πρόσφερε γνώσεις, περιπέτεια και χαρά στους μαθητές μας.

Εορτολόγιο