ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΚΡΑΣΙΟΥ

Απαιτούμενα όργανα και υλικά

Συσκευή απόσταξης Κρασί
ογκομετρική φιάλη 100 mLνερό
ογκ/ικός κύλινδρος 200 mL
αλκοολόμετρο

Πορεία του πειράματος

  1. Συναρμολογείστε την συσκευή που απεικονίζεται στο σχήμα
  2. Βγάλτε το θερμόμετρο και ρίξτε στην σφαιρική φιάλη της συσκευής ακριβώς 100 mL κρασί μετρημένα με την ογκομετρική φιάλη. Ξαναβάλτε στην θέση του το θερμόμετρο.
  3. Ανοίξτε την βρύση και κατόπιν ανάψτε σε σιγανή φωτιά τον λύχνο.
  4. Σταματήστε το πείραμα όταν συλλεχτεί μια ποσότητα 60 περίπου mL στην ογκομετρική φιάλης συλλογής .
  5. Συμπληρώστε την ογκομετρική φιάλη μέχρι τα 100 mL και αδειάστε την σε ογκομετρικό κύλινδρο 200 mL

  6. Εισάγουμε στον κύλινδρο το αλκοολόμετρο και μετρούμε τους αλκοολικούς βαθμούς