δράσεις του Συνδέσμου φιλολόγων ν. Δράμας


επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ο Γιώργος Παπαναστασίου και Βάσω Μελικίδου

από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών [Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη].

παρακολουθούν το γλωσσικό μάθημα στην Γ΄ Λυκείου και συζητούν με τους μαθητές

3ο Λύκειο Δράμας, Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

 

Στα πλαίσια των δράσεων του ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Δράμας συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών [Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη].

 Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ωριαία διδασκαλία στο μάθημα της έκθεσης Γ΄ Λυκείου. Διδάχτηκε η  ενότητα "Δίκαιος και άδικος λόγος" στο Γ3 τμήμα του 3ου Γενικού Λυκείου Δράμας την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Παρακολούθησαν ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, Γιώργος Παπαναστασίου1, η συνεργάτρια του ΙΝΣ Βάσω Μελικίδου2 και συνάδερφοι από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων.

 

 

 

η δομή του μαθήματος αποτυπώνεται στο σχέδιο που μπορείτε να βρείτε εδώ

 

 

Την επόμενη ώρα οι μαθητές συζήτησαν με τον κ. Παπαναστασίου και η κ. Μελικίδου για γλωσσικά θέματα, για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, για το ρόλο του λυκείου, για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, κλπ.

 

 

 

 

* Ο Γιώργος Παπαναστασίου είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών [Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη] και διδάσκει μαθήματα ιστορικής γλωσσολογίας στο ΑΠΘ. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και του βιβλίου «Νεοελληνική Ορθογραφία» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του Ινστιτούτου το 2008 και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών [2009].

 

* Η Βάσω Μελικίδου, είναι διδάκτωρ Φιλολογίας, συνεργάτρια του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών και διδάσκει Μεσαιωνική Ελληνική Δημώδη Γραμματεία. Υπήρξε συνεργάτρια του Αγαπητού Τσοπανάκη και του Εμμανουήλ Κριαρά. Είναι διορισμένη στη μέση εκπαίδευση και αποσπασμένη στο ΙΝΣ από το 2005 για την αναθεώρηση του Λεξικού της Κοινής Νεοελληνικής.

 

 


Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Δράμας
Κατακουζηνού 12 (Βιβλιοθήκη 1ου ΓΕΛ Δράμας), Δράμα, 66100,
http://sfdramas.blogspot.com  
e-mail: sfdramas@gmail.com
 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ν. ΔΡΑΜΑΣ

sfdramas@gmail.com

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012