WESWECODE

weswecodeΣτην Αμερική, συνεχίζουν την προσπάθεια να προσελκύσουν νέους στον προγραμματισμό. Θέλουν να βοηθήσουν τους έφηβους που δεν τους ευνόησε η τύχη να δημιουργήσουν ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τους ίδιους και για την χώρα τους. Το YESWECODE www.yeswecode.org αποτελεί μια εθνική πρωτοβουλία να διδάξουν προγραμματισμό σε 100.000 νέους από χαμηλά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα.

 

Αποτελέσματα της «Ώρας του Κώδικα»

hour of codeΟλοκληρώθηκε (9-15 Δεκεμβρίου) η παγκόσμια δράση «Hour of Code», που διοργάνωσε το Code.org. H δράση αυτή αποσκοπούσε στο να παροτρύνει οποιονδήποτε να δει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και με το σύνθημα «όλοι μπορούν» να αναπτύξουν ικανότητες προγραμματισμού, καινοτομίας και δημιουργικότητας. Στο ερώτημα γιατί κάποιος να μάθει προγραμματισμό, η απάντηση έχει δοθεί από τον Steve Jobs: ?Everybody in this country should learn how to program a computer? because it teaches you how to think?. Δεν είναι τυχαία η έμφαση που δίνουν στις ΗΠΑ σε αυτό το θέμα, μάλιστα η δράση υποστηρίχτηκε και από τον αμερικανό πρόεδρο Obama (http://www.youtube.com/watch?v=6XvmhE1J9PY) που κάλεσε κάθε αμερικανό να μάθει να προγραμματίζει.

Περισσότερα...

1 Ώρα κώδικα

Η 'Ωρα του Κώδικα είναι μια μαζική εκστρατεία για την εισαγωγή 10 εκατομμυρίων μαθητών στην Πληροφορική για το χρονικό διάστημα από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2013. Το μόνο που απαιτείται είναι να αφιερώσουν οι μαθητές μία ώρα από τον σχολικό τους χρόνο. Το παρακάτω βίντεο εξηγεί πώς κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να διδάξει εισαγωγικές έννοιες της Πληροφορικής στην τάξη. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Οι υπολογιστές είναι προαιρετικοί.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα http://blockly-demo.appspot.com/static/apps/maze/index.html για να πάρετε μία πρώτη γεύση.

Διαγωνισμός για το σχεδιασμό του λογότυπου της ?Google?

doodle4googleH εταιρία ?Google? διοργανώνει το διαγωνισμό «Doodle4Google». Ο διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, αφορά στο σχεδιασμό του «doodle», του λογότυπου δηλαδή της ?Google?, από μαθητές, με θέμα «Η Ελλάδα μου». Απευθύνεται στους μαθητές ηλικίας 6 έως 18 χρονών όλης της χώρας (Δημοτικά, Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης) και θα διεξαχθεί κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013. Ανάλογα με την ηλικία τους, οι συμμετέχοντες θα κατηγοριοποιηθούν σε τέσσερις ομάδες και θα αξιολογηθούν ξεχωριστά. Η υποβολή συμμετοχής των σχολείων στο διαγωνισμό λήγει στις 29 Μαρτίου 2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.google.gr/doodle4google.