Ώρα του Κώδικα [8-14 Δεκεμβρίου 2014]

Ώρα του Κώδικα [8-14 Δεκεμβρίου 2014]Οι  Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ 148023/Γ2/17-09-2014 στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα» υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην παγκόσμια δράση Προγραμματισμού «Η Ώρα του Κώδικα» http://hourofcode.com/gr, http://code.org/.

Μετά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και σε συνέχεια των δράσεών μας, στις 8-14 Δεκεμβρίου 2014 συμμετέχουμε στο παγκόσμιο κίνημα για την Εκπαιδευτική Εβδομάδα της Επιστήμης των Υπολογιστών. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να τον προγραμματισμό και τις εφαρμογές του. Στο μήνυμα «?οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά για τον προγραμματισμό», η ιδέα είναι να απομυθοποιηθεί ο Κώδικας οι σχετικές δεξιότητες, και παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά να γνωρίσουν την Αλγοριθμική σκέψη.

Πώς μπορεί να συμμετέχει κάποιος στην Ώρα Κώδικα;

Περισσότερα...

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού [11-17 Οκτωβρίου 2014]

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού [11-17 Οκτωβρίου 2014] Κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανθρώπους και υπολογιστές διέπεται από έναν κώδικα.  Ο προγραμματισμός είναι παντού και είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου και την ανάπτυξη και παροχή μιας σειρά υπηρεσιών και εργαλείων που διευκολύνουν τη ζωή μας.

Οι  Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ 148023/Γ2/17-09-2014 στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα» υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Στις 11-17 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες. Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.

Πώς μπορεί να συμμετέχει κάποιος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού;

Περισσότερα...

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) και το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Παιδαγωγική Σχολή και Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών), το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας) και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Παράρτημα. Δυτικής Μακεδονίας), το: 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα:

«Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ? Καινοτόμες Παιδαγωγικές Πρακτικές»

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 24 έως 26 Απριλίου 2015 στην πόλη της Καστοριάς.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://synedrio.pekap.gr 

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (ΜΦΡ)Το 1o Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής http://mfr.sch.gr/ αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής κεντρικής Μακεδονίας, της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΕΠΠΣ, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και πολλών πανεπιστημιακών φορέων και διεξάγεται για πρώτη φορά. Κύριοι παιδαγωγικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι η ενθάρρυνση των μαθητών στην ενασχόληση με την κατασκευή και τον προγραμματισμό αυτοσχέδιων ρομποτικών κατασκευών, στην ομαδική εργασία, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, την καινοτομία και την ευρεσιτεχνία.

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής έχει τόσο διαγωνιστικό όσο και εκθεσιακό χαρακτήρα (που επίσης περιλαμβάνει αξιολόγηση και βράβευση). Το αγωνιστικό μέρος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου και Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το Σάββατο 13/12/2014, ενώ το εκθεσιακό μέρος θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών την Κυριακή 14/12/2014.

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το  4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) έλαβε χώρα τηντην Πέμπτη 3, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 με μεγάλη επιτυχία. Στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στην Ξάνθη, στην Πάτρα, στη Ρόδο και στα Χανιά, 5792 μαθητές και 669 εκπαιδευτικοί, από 330 σχολεία εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν 609 ψηφιακά έργα,τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στα τοπικά ιστολόγια του Φεστιβάλ (http://www.digifest.info/contact). Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη  συλλόγων και ενώσεων πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και τοπικών φορέων (Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες κτλ).

 

 Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στα Ιωάννινα, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στην Ξάνθη, στην Πάτρα, στη Ρόδο, στα Χανιά και σε όσες πόλεις δηλώσουν συμμετοχή μέσω των σχολικών τους συμβούλων πληροφορικής,τηνΠέμπτη 2, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015. Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 3 Απριλίου, όταν στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν όλες οι πόλεις με τηλεδιάσκεψη.

Περισσότερα...