Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκδρομές Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε την πρώτη εκδρομή του νηπιαγωγείου μας!! Στα πλαίσια της ενότητας << Η ελιά- το λάδι>> που αναπτύσσουμε αυτήν την περίοδο αποφασίσαμε να επισκευτούμε το ελαιοτριβείο του χωριού μας.

Το χωριό μας , το Χαλκί, βρίσκεται την περιοχή Τραγαία, που είναι ένα λεκανοπέδιο κατάφυτο από ελιές. Τα παιδιά από καιρό έδειχναν έντονο ενδιαφέρον για το πώς γίνεται το λάδί και ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψή μας στο ελαιοτριβείο! Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την όλη διαδικασία, το πώς λειτουργούν τα μηχανήματα και διατύπωσαν αρκετές ερωτήσεις στους ιδιοκτήτες του ελαιοτριβείου αλλα και σε 2 -3 παραγωγούς που έτυχε να είναι εκεί.

Στη συνέχεια κάναμε ένα μεγάλο περίπατο και καταλήξαμε στον παλαιοβυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου (Αη Γιώργης ο Διασωρίτης).Το περπάτημα στη φύση και  ο πραγματικά ανοιξιάτικος καιρός γέμισε με χαρά τα πιτσιρικάκια μας! Τραγουδούσαν και συζητούσαν έντονα μεταξύ τους και παρατηρούσαν γύρω τους με ξεχωριστό ενδιαφέρον ,παρόλο που αρκετά σημεία τους είναι ιδιαίτερα οικεία, αφού τα βλέπουν καθημερινα!

Στην καταπράσινη αυλή της εκκλησίας τα παιδιά παίξανε, κολατσίσανε και σαν μικροι ζωγράφοι παρατηρήσανε το τοπίο και το ζωγραφίσανε! ( ένα πακέτο με μαρκαδόρους και χαρτί Α4.... << τυχαία >> βρέθηκε στη δική μου τσάντα!!).

Η εκδρομούλα μας πραγματοποιήθηκε μαζί με το 2/θέσιο Δημοτικό Χαλκείου, με το οποίο και συστεγαζόμαστε. Οι μικροί μας φίλοι ενθουσιάστηκαν και ικανοποιήθηκαν πολύ με την πρώτη τους εκδρομή στο νηπιαγωγείο και ήδη κάνουν σχέδια και ... προτάσεις για την επόμενή μας εξόρμηση!