ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ

και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε.

 

 

20.11.2006

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ.

 

 

Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύονται. Το ΥΠΕΠΘ προχωράει ήδη σε προσλήψεις ωρομισθίων καθηγητών παραδοσιακών οργάνων παραβιάζοντας την σχετική εγκύκλιο, χωρίς να έχει δημοσιεύσει πίνακες, καταργώντας στην πράξη το αναφαίρετο δικαίωμα της ένστασης, με απλές ονομαστικές καταστάσεις που στέλνονται στις Δ/νσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης. Μόλις μας έγιναν γνωστές οι εξελίξεις προχωρήσαμε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια στελέχη του ΥΠΕΠΘ όπου διαδραματίστηκαν τα εξής τραγελαφικά:

 

Ο Δ/ντής της αρμόδιας για την έκδοση και την εφαρμογή της εγκυκλίου Δ/νσης Προσωπικού κ.Αντωνιάδης έδειξε να κατανοεί το ζήτημα και να συμφωνεί με το – αυτονόητο- αίτημά μας (πρώτα να δημοσιευτούν οι πίνακες και μετά να ξεκινήσουν οι προσλήψεις) πλην όμως δήλωσε περίπου…αναρμόδιος (!)και μας παρέπεμψε στον Ειδικό Γραμματέα κ.Ράμμα.

 

Ο κ. Ράμμας, έντονα ενοχλημένος διότι τον… διακόψαμε ενώ «ήταν απασχολημένος με πιο σοβαρά θέματα» (!) μας είπε τα εξής:

 

«Δεν μπορώ να ασχολούμαι συνέχεια μαζί σας, επιτέλους είσαστε εμπειροτέχνες δεν είσαστε εκπαιδευτικοί (!) , δεν έχουμε υποχρέωση να βγάλουμε πίνακες για ΄σας, θα τους βγάλουμε όμως όταν είναι έτοιμοι. Εν τω μεταξύ οι προσλήψεις θα γίνουν κανονικά έστω και με λάθος μόρια, κάντε ένσταση μετά, πηγαίνετε και στα δικαστήρια αν θέλετε, έχουμε αργήσει με τις προσλήψεις, μας ενδιαφέρουν τα σχολεία και οι μαθητές, όχι ποιοι καθηγητές θα δουλέψουν ….» και άλλα ωραία!

 

 

 

Απόσπασμα από εδώ