Δραστηριότητα 9

  1. Παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο που επεξηγεί πως δημιουργούμε ένα βίντεο με το πρόγραμμα Animoto.
  2. Επιλέξτε τον σύνδεσμο: http://www.animoto.com για να το δημιουργήσετε.
  3. Πατήστε στο κουμπί Link και αντιγράψτε τον σύνδεσμο του βίντεο που δημιουργήσατε, για να τον επικολλήσετε στο έγγραφο

Επεξεργασία ήχου με το Audacity

Ανοίξτε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας επιλέγοντας: Εφαρμογές –> Ήχος και βίντεο –> Audacity

Μετατροπή αρχείων με το Audacity

To Audacity δίνει τη δυνατότητα μετατροπής του αρχείου σε διάφορα formats.

Στην εργασία αυτή θα θέλαμε να μετατρέψετε το αρχείο panther.wav που βρίσκεται στο φάκελο με τα αρχεία για τις εργασίες αυτής της εβδομάδας σε μορφή mp3.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι η εισαγωγή του panther.wav στο Audacity επιλέγοντας Αρχειο -> Import-> Audio. Στη συνέχεια επιλέξτε το wav αρχείο και πατήστε Άνοιγμα.

Έπειτα κάντε εξαγωγή του αρχείου σε μορφή mp3 επιλέγοντας Αρχειο -> Export και στο Αποθήκευση ώς επιλέξτε Αρχεία MP3.

Για να βαθμολογηθείτε για αυτή της εργασία στείλτε μας το mp3 αρχείο που δημιουργήσατε.

 

Απομάκρυνση θορύβου

Στην εργασία αυτή θέλουμε να απομακρύνετε το θόρυβο από το αρχείο eagle.wav το οποίο θα βρείτε στον φάκελο με τα αρχεία των ασκήσεων αυτής της εβδομάδας.

Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε το κομμάτι του αρχείου από το οποίο θέλετε να αφαιρεθεί ο θόρυβος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση επιλέξτε το όλo.

Στη συνέχεια επιλέξτε από το μενού Εφέ -> Noise reduction (Απομάκρυνση θορύβου), και πατήστε Λήψη Προφίλ Θορύβου. Έπειτα ανοίξτε πάλι την Απομάκρυνση θορύβου, και θα παρατηρήσετε ότι το κουμπί Εντάξει που πριν ήταν απενεργοποιημένο τώρα είναι ενεργό. Πατώντας το αφαιρέστε τον θόρυβο από το αρχείο και αποθηκεύστε.

 

Μίξη τραγουδιών

Στην άσκηση αυτή θα θέλαμε να μας φτιάξετε μια μίξη από 3 τραγούδια μορφής mp3 της επιλογής σας.

  • Για να το πετύχετε αυτό αρχικά θα πρέπει να κάνετε Import και τα τρια mp3 στο Audacity.Στη συνέχεια για να μην είναι πολύ μεγάλο το αρχείο, καλό θα ήταν να κρατήσετε περίπου μισό λεπτό από κάθε τραγούδι (για να σβήσετε τα υπόλοιπα απλά τα επιλέγετε και πατάτα delete). Το εργαλείο της επιλογής είναι το κουμπί .
  • Το επόμενο που πρέπει να κάνετε είναι να μετατοπίσετε χρονικά το κάθε κομμάτι έτσι ώστε το τέλος του ενός να συμπίπτεί χρονικά με την αρχή του επομένου. Το εργαλείο της χρονικής μετατόπισης είναι το κουμπί   .
  • Αφού το κάνετε και αυτό, το project σας θα φαίνεται κάπως έτσι:
  • Τέλος για μια καλή μίξη, καλό θα είναι να βάλουμε και τα εφέ fade in και fade out στην αρχή και στο τέλος κάθε κομματιού για να γίνεται ομαλή μετάβαση.
  • Για να το πετύχετε το fade in, επιλέξτε τα πρώτα δευτερόλεπτα του κάθε κομματιού και πατήστε από το μενού Εφέ -> Fade in.
  • Για να το πετύχετε το fade out, επιλέξτε τα τελευταία δευτερόλεπτα του κάθε κομματιού και πατήστε από το μενού Εφέ -> Fade out.
  • Τέλος για να εξάγετε το τελικό αρχείο της μίξης επιλέξτε Αρχείο -> Εξαγωγή και αποθηκεύστε ένα mp3 αρχείο.

Για να βαθμολογηθείτε για την εργασία αυτή στείλτε μας το αρχείο που δημιουργήσατε. Προσέξτε όμως, το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι 2ΜΒ.

Δημιουργία βίντεο με κινούμενα σχέδια με το Moovly

Με την εφαρμογή Moovly μπορούμε να δημιουργήσουμε video με κινούμενα σχέδια (animation) και γενικά πολυμεσικό περιεχόμενο. Στο παρακάτω βίντεο γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση της εφαρμογής.

Πολυμέσα