Αρχείο για Φεβρουαρίου 7th, 2011

Ο “ΛΥΣΙΑΣ” είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τα Εκπ. Δούκα, τον OTE και τη Microsoft Hellas. Πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, η αρχική φάση 1 Μαρτίου – 31 Μαρτίου 2011 και η τελική Σάββατο 9 Απριλίου 2011 (πληροφορίες στο http://www.lysias.gr/). Συνέχεια… »

Comments Κανένα σχόλιο »

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί για την απόφασή τους να φιλοξενήσουν αυτό το ιστολόγιο , όπως έχει από την αρχή προσδιοριστεί. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον συνάδελφο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, που αφιέρωσε χρόνο και κόπο ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία της μεταφοράς.

Comments Κανένα σχόλιο »

Πήραμε από τον ΟΕΠΕΚ ενημερωτικό δελτίο για τη διδασκαλία της Πληροφορικής στο Δημοτικό σχολείο. Το δελτίο αποτελεί μια προσπάθεια ενημέρωσης των εκπαιδευτικών Πληροφορικής Π19, 20 που διδάσκουν το μάθημα στο Δημοτικό Σχολείο και θα στέλνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Περιλαμβάνει, νέα, χρήσιμες συνδέσεις, παρουσίαση λογισμικών και εργαλείων των ΤΠΕ, προτάσεις για αξιοποίηση λογισμικών και ότι άλλο υλικό, ιδέα ή πρόταση μπορεί να φανεί χρήσιμη προς τον προσανατολισμό για πιο αποτελεσματικές μαθησιακές διαδικασίες.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou