Ο συνάδελφος Σταύρος Σαχτούρης, καθηγητής Πληροφορικής στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Κω, μου έστειλε link για την ιστοσελίδα του σχολείου του http://2dim-ko.dod.sch.gr που ουσιαστικά είναι το blog http://blogs.sch.gr/2dimko. Η σελίδα περιέχει συνδέσμους σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου,  και άλλους. Περιέχει επίσης  δραστηριότητες του μαθήματος που έγιναν στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Πληροφορικής στο συγκεκριμένο σχολείο, με στόχο να δοθεί ευκαιρία αλλά και αφορμή και σε άλλους συναδέλφους στα δημοτικά να αναρτήσουν δικό τους υλικό ή δραστηριότητες. Ο σχολιασμός στον ιστότοπο είναι ελεγχόμενος από τον εκπαιδευτικό και το διευθυντή, ενώ το περιεχόμενο της πρώτης σελίδας έχει πάντοτε την (ανεπίσημη) έγκριση του συλλόγου διδασκόντων.

Το blog είναι εργαλείο μάθησης για τους μαθητές αλλά και πεδίο συνάντησης των εργασιών τους, των απόψεών τους και της επικοινωνίας τους με το δάσκαλο και μεταξύ τους. Προς το παρόν έχουν αναρτηθεί ορισμένες από τις δραστηριότητες που έχουν γίνει με τα παιδιά στο εργαστήριο, και θα αναρτηθούν κι άλλες. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τα εξής:

Φύλλο εργασίας για το YouTube (με Γ, Δ και Ε τάξη)

Εργασία με το ηλιακό σύστημα (τα αποτελέσματα του Ε1 και του Ε2)

Εργασία με φακέλους και υποφακέλους (στα Ε1 και Ε2 έχουν αναρτηθεί και σχολιαστεί από τον καθηγητή οι απαντήσεις των μαθητών, αλλά η εργασία έγινε προσαρμοσμένη, και με άλλες τάξεις)

Εργασία για τα κινητά τηλέφωνα (οι εργασίες – παρουσιάσεις των ΣΤ1ΣΤ2 και ΣΤ3)

Εννοείται ότι κάθε σχόλιο είναι πολύτιμο

Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

Blog created by Maria Samiou