Αγαπητοί συνάδελφοι
Με ξεχωριστή χαρά σας ενημερώνω ότι στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (12/6/2010, http://wrohellas.gr) οι ομάδες από τα Δωδεκάνησα έλαβαν μέρος με αξιώσεις και 2 από αυτές πήραν αντίστοιχα το 1ο και το 3ο βραβείο.

Συγκεκριμένα:
α) Η ομάδα του 2ου ΣΕΚ Ρόδου των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου: Νικολαΐδη Κωνσταντίνου και Χατζημάρκου Βασίλη με προπονητή τον συνάδελφο καθηγητή πληροφορικής και τομεάρχη Δημήτρη Κλαδογένη κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία του Λυκείου και αποτελούν τους Πανελλήνιους Πρωταθλητές για το 2010, συγκεντρώνοντας από τους κριτές 280 πόντους βαθμολογίας, με ανώτατο όριο το 280!. Η ομάδα των πρωταθλητών θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό στις Φιλιππίνες.

β) Η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κω των μαθητών: Αυγούλη Ορφέα, Βρακίδη Ησαΐα και Βραχνά Ιωάννη με προπονητή τον συνάδελφο καθηγητή πληροφορικής και υποδιευθυντή Δρ. Γεώργιο Χλαπάνη κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία επίσης του Λυκείου.
Δείτε τα πρώτα ερασιτεχνικά βίντεο από την εργασία και τον διαγωνισμό:
1. http://www.youtube.com/watch?v=KRO2VkKzmPY, βίντεο από τον αγώνα της νικήτριας ομάδας
2. http://www.youtube.com/watch?v=CBcw6Qr1Zbc, βίντεο από την απονομή του πρώτου βραβείου
Τις επόμενες μέρες θα υπάρχει εκτενές οπτικοακουστκό υλικό στο ιστολόγιο της Ομάδας Ψυχαγωγικής και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Εργαστηρίου Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής του ΤΕΠΑΕΣ: http://robotics4fun.blogspot.com/
Πολλά συγχαρητήρια στους νικητές, που απέδειξαν πως με επιμονή, μεράκι και πολλή δουλειά, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εμπνέουν τους μαθητές τους, να εργάζονται και να δημιουργούν μαζί τους και να αναδεικνύουν ικανότητες των μαθητών που πολλές φορές οι «ταμπέλες» που τόσο εύκολα βάζουμε σε παιδιά αλλά και σε σχολεία, τις κρύβουν. Τέτοια παραδείγματα χρειαζόμαστε όλοι. Ανατρέπουν παγιωμένες αντιλήψεις, μας δίνουν χαρά και μας κάνουν να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στους εκπαιδευτικούς της τάξης, με όραμα και δράση.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης όχι μόνο στους νικητές αλλά στις υπόλοιπες ομάδες και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, Πληροφορικούς και μη, που τις προπόνησαν και τις στήριξαν ακόμα και αν δεν έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Θερμά συγχαρητήρια και στους Γιώργο Φεσάκη  (Λέκτορα στο ΤΕΠΑΕΣ και παλιό μας συνάδελφο), Δημήτρη Μαρκούζη, Βεατρίκη Ντόβα, Μαρία Σαμίου, Στάθη Στέργου και  Γιώργο Χατζηκύργιο, που οργάνωσαν και στήριξαν την όλη προσπάθεια από μεριάς του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μοιραζόμαστε τη χαρά τους.

Συνεχίζουμε?

Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

Blog created by Maria Samiou