Μετακομίζουμε!

Το Blog αυτό μετακομίζει στην διεύθυνση http://blog.mtsoukalos.eu/.

Ήδη έχει δημιουργηθεί το http://www.mtsoukalos.eu/.

Κάποια στιγμή, χωρίς προειδοποίηση, το site αυτό θα σβηστεί!

Moving to a new sitehttp://www.mtsoukalos.eu/

The new blog will be http://blog.mtsoukalos.eu/ (Currently Under Construction)

Create!

Θα το πω πολλές φορές:

Δημιουργείστε!

Μόνο έτσι οι προσπάθειες που κάνετε θα πιάσουν τόπο. Διαβάστε και μετά πειραματιστείτε! Δεν πειράζει αν αποτύχετε. Λάθη κάνουν αυτοί που κάνουν κάτι! Και φυσικά για να κάνετε κάτι σωστό, θα πρέπει πρώτα να κάνετε και μερικά λαθάκια.

Θέλετε να μάθετε προγραμματισμό; Το σημαντικότερο είναι να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό και να μην ψάχνετε συνεχώς την καλύτερη γλώσσα (που δεν υπάρχει)!! Γράψτε μικρά προγραμματάκια, μετά μεγαλύτερα και στο τέλος κανονικές εφαρμογές.

Θέλετε να μάθετε φωτογραφία; Καλό το διάβασμα, καλό το Internet, αλλά καλύτερο να τραβάτε συνεχώς φωτογραφίες! Η καινούργια φωτογραφική μηχανή που αγοράσατε δεν είναι μπιμπελό –πρέπει να την λιώσετε τραβώντας φωτογραφίες!!

Έχετε πει πολλές φορές “Αυτό θα μπορούσα να το κάνω και εγώ”; Θα μπορούσες αλλά δεν το έκανες :) Και τα εύσημα πάνε σε αυτόν που το έκανε γιατί το έφτασε ως το τέλος.

Δημιουργείστε!

Αγόρασα την εφαρμογή Scrivener (θέλω να γράψω και για αυτό σε μελλοντικό blog post). Ο μόνος τρόπος για να την μάθω είναι να την χρησιμοποιώ συνεχώς! Μόνο έτσι θα δω αν πραγματικά με βολεύει.

Μου αρέσει το Django (Python Web Library –όχι η ταινία…). Έχω ήδη ξεκινήσει να φτιάχνω ένα site σε Django! Μόνο έτσι μπορώ να δω πρακτικά αν όντως είναι χρήσιμο και βολικό.

Δημιουργείτε!

 Είναι καλό το iOS 7; Που να ξέρω αν δεν το εγκαταστήσω σε μια συσκευή; Τα reviews είναι καλά αλλά τα γράφουν άλλοι! Μετά μπορώ να γράψω το δικό μου review :)

Νομίζετε ότι τραβάτε καλές φωτογραφίες; Φτιάξτε ένα photo book. Δείξτε την δουλειά σας σε άλλους και ακούστε τις εντυπώσεις τους. Δεν πειράζει αν δεν αρέσει σε όλους. Τυπώστε μια φωτογραφία σε μεγάλο μέγεθος –μην σας πειράξει όμως αν δεν είναι τόσο καλή όσο νομίζατε καθώς στην μεγάλη εκτύπωση φαίνονται περισσότερο οι αδυναμίες μιας φωτογραφίας. Η επόμενη φωτογραφία θα είναι σίγουρα καλύτερη! Και η επόμενη… Και η επόμενη…

Δημιουργείτε!

 

Θέλω να μάθω

Παρακάτω είναι μια λίστα με πράγματα που θέλω να μάθω:

  • Θέλω να μάθω την γλώσσα προγραμματισμού Scala. Ακούω καλά λόγια.
  • Θέλω να μάθω περισσότερα για το lout Typesetting System (http://savannah.nongnu.org/projects/lout/) σαν μια εναλλακτική λύση για το LaTeX.
  • Θέλω να ασχοληθώ με NoSQL Databases. Νέο concept που έτυχε να ακούσω μετά την ενασχόλησή μου με Erlang. Ήδη έχω αρχίσει και κοιτάω την MongoDB.
  • linode.com: θα ασχοληθώ ξανά με UNIX administration λόγω κάποιων web site που διαχειρίζομαι. Θα με βοηθήσει στα άρθρα που φτιάχνω καθώς και για backup server. Κάτι μεταξύ δουλειάς και διασκέδασης.
  • Επίσης, αν τελικά αγοράσω το linode, θέλω να φτιάξω φωτογραφικό site καθώς και να μεταφέρω το προσωπικό μου site (αυτό εδώ!) στο linode.
  • Χρησιμοποίησα λίγο το Django Web Framework –είναι γραμμένο σε Python– και εντυπωσιάστηκα. Θα το κοιτάξω περισσότερο και θα φτιάξω ένα site σε αυτό για εξάσκηση.

My Erlang article @ OSFY July 2013

Title: Leverage Your Programming Skills with Erlang

Erlang is a programming language used to build massively scalable software real-time systems with requirements on high availability. Some of its uses are in telecoms, banking, e-commerce, computer telephony and instant messaging. The runtime system of Erlang has built-in support for concurrency, distribution and fault tolerance.