Ηλεκτρονικοί/Υπολογιστές
Πώς μπορώ να κάνω την εγκατάσταση;

linux Linux

Για να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε μια διανομή Linux, ο υπολογιστής μας θα πρέπει να εκκινεί από τον οδηγό CD/DVD.

Όλες οι διανομές, "τρέχουν" από το CD/DVD χωρίς να απαιτείται κανενός είδους εγκατάσταση.

Αυτό γίνεται για να μπορέσουν οι χρήστες να δοκιμάσουν αν ο υπολογιστής τους είναι σε θέση να λειτουργήσει κανονικά με τη συγκεκριμένη διανομή και μετά να αποφασίσει εάν επιθυμεί να προχωρήσει σε εγκατάσταση.

Αν λοιπόν βάλουμε το DVD της διανομής Linux και ο υπολογιστής μας εκκινεί στο λειτουργικό σύστημα που είχαμε και όχι σε Linux, τότε πρέπει να ξεκινήσουμε από το βήμα 1, διαφορετικά, προχωράμε στο βήμα 2, παραλείποντας το πρώτο.

Μετά από πολλές δοκιμές αρκετών διανομών Linux, διαπιστώθηκε ότι η διανομή Linux Mint 17 "Qiana" 32 bit (Cinnamon), υποστηρίζεται έως το 2019 από τους υπεύθυνους διανομής της.

Προτείνεται για υπολογιστές με τουλάχιστον 2 GB μνήμης RAM και και ο τρόπος που λειτουργεί είναι εξαιρετικά οικείος για χρήστες που προέρχονται από τα Windows XP και Windows 7. Η συγκεκριμένη διανομή υποστηρίζεται έως το 2017.

Για τους παλαιότερους του 2007 υπολογιστές, προτείνεται η διανομή Linux Mint 13 "Maya" 32 bit (Cinnamon). Δοκιμάστηκε και λειτουργεί άψογα σε συστήματα με επεξεργαστή ενός πυρήνα 1,6 Ghz και με RAM 256 ΜΒ. Το περιβάλλον εργασίας θυμίζει Windows XP.

Βήμα 1:
Πώς ρυθμίζω τον υπολογιστή να ξεκινάει από CD/DVD και όχι από τον σκληρό δίσκο

Βήμα 2:
Εγκατάσταση του Linux Mint 17 "Qiana" 32 bit (Cinnamon)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μικρό μέρος των εικόνων αυτών των παρουσιάσεων, αντλήθηκε από το διαδίκτυο. Οι περισσότερες δημιουργήθηκαν για τις συγκεκριμμένες παρουσιάσεις και διατίθενται ελεύθερα σύμφωνα με τη Γενική Άδεια Δημόσιας Χρήσης GNU

win
apple
linux
   
next