Ηλεκτρονικοί/Υπολογιστές
Εισαγωγή στο Linux Mint 17

linux Linux

Εισαγωγή στο Linux Mint 17 (Λήψη σε pdf)

Το πέρασμα από ένα λειτουργικό σύστημα σε ένα άλλο, σίγουρα προκαλεί κάποιο άγχος και στην αρχή όλα φαίνονται δυσκολότερα.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως, όλα φαίνονται φυσιολογικά.

Οι σημειώσεις "Εισαγωγή στο Linux Mint 17", βασίστηκαν στον επίσημο οδηγό που παρέχεται από τον επίσημο διανομέα. Τροποποιήθηκαν ώστε να ανταποκρίνονται στην έκδοση 17 και απευθύνονται σε χρήστες που κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Το Linux Mint, δοκιμάστηκε επί τρία χρόνια (από την έκδοση 11) σε συνθήκες σχολικού περιβάλλοντος (τάξη - εκπαιδευτικό έργο, γραφείο - εργασία γραφείου, σχολικό εργαστήριο η/υ).

Διαπιστώθηκε ότι παρέχει κορυφαία υποστήριξη και πληθώρα λογισμικού που καλύπτει κάθε ανάγκη.

Είναι εύκολο στη χρήση, παρέχεται δωρεάν και είναι ανοιχτού κώδικα, υπάρχει μεγάλη κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών που φροντίζει για την ταχεία επίλυση προβλημάτων και βελτίωση του παρεχόμενου λογισμικού, είναι ασφαλές και αξιόπιστο.

Υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα.

Επειδή βασίζεται σε Ubuntu και Debian, μπορεί να αξιοποιηθεί πληθώρα λογισμικού από τις συγκεκριμένες διανομές (45.500 πακέτα - Νοέμβριος 2014).

Δεν απαιτεί την αγορά επιπλέον εξειδικευμένου λογισμικού (όπως antivirus κλπ), ούτε τη συνδρομή οπουδήποτε. Υποστηρίζει όλων των ειδών τα πολυμέσα και είναι εξαιρετικά εύχρηστο και ευέλικτο.

Οι πιο εξειδικευμένες εκδόσεις του, όπως και οι παλαιότερες, είναι σε θέση να αξιοποιήσουν και να καταστήσουν λειτουργικά τους παρωχημένους υπολογιστές με τα περιφερειακά τους.

Χρήσιμα:

Οργάνωση Φακέλων και Αρχείων στο Linux Mint 17



win
apple
linux
   
next