Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού της Γης

WorldCleanup2-1

WorldCleanup3

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού της Γης (15 Σεπτεμβρίου) το σχολείο μας πήρε μέρος στη φετινή εκστρατεία του Let’s do it, Greece με μία σχετική δράση για τον καθαρισμό του προαύλιου χώρου. Έτσι, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 τα τμήματα Β2 και Γ3, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Β. Κεχαγιά και Κ. Μαλάμου, καθάρισαν τον δικό τους χώρο δίνοντας το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα για τον περιορισμό των σκουπιδιών, που τόσα προβλήματα προκαλούν, όταν απορρίπτονται στο φυσικό περιβάλλον.

Όταν αγαπάς μοιράζεσαι τη βροχή…

42727779_2124893230868185_7671790834609553408_n

Think!

Think before you post

Επιτυχημένος vs Αποτυχημένου

40877335_2165720540337354_5468046400681934848_n

USTA & SheIS Embrace All in the Growth of Women’s Sports

Ολοκλήρωση της 2ης κινητικότητας στη Σικελία

Με αξιοσημείωτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η κινητικότητα του Erasmus+ προγράμματος με τίτλο “Agenda 2030: That’s our challenge!”. Kατά το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2018, oι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ.κ. Ράπτη Ευτυχία και Μαλάμου Κωνσταντίνα, μαζί με έξι μαθητές επισκέφθηκαν το I.P.S. “FEDERICO II” της Enna στη Σικελία και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος που στόχευαν στην κοινή δράση των μαθητών, εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινωνικού περίγυρου ως προς τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και, συγκεκριμένα, τον Στόχο 2: «Μηδενική Φτώχεια» και τον Στόχο 17: «Συνεργασία για τους Στόχους».

Το πολυδιάστατο πρόγραμμα κάλυψε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών διαδικασιών για τη γνωριμία με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής με έντονο το ελληνικό στοιχείο (Valley of Greek Temples – Agrigento), καθώς και επισκέψεις σε τοπικούς φορείς (Δήμος Enna – Πανεπιστήμιο Kore – επιχειρήσεις), περιηγήσεις σε τοπία φυσικού κάλλους και αρχαιολογικούς χώρους (Castle of Lombardy – Nicoletti Lake) και διαδραστική συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες και βιωματικά εργαστήρια.

Οι Σικελοί εταίροι ανταπέδωσαν εγκάρδια την ελληνική φιλοξενία που τους είχε προσφερθεί στο Πρότυπο Γυμνάσιο τον Φεβρουάριο και επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι το Erasmus+ δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Συμμετοχή στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης «Πλανήτης 2030» της Action Aid

Η ομάδα του Erasmus+ προγράμματος “Agenda 2030: That’s our Challenge!” κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας να συμμετάσχουν τον Μάρτιο στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2018 «Πλανήτης 2030» της Action Aid, προκειμένου να υπάρξει διάχυση της γνώσης και ευαισθητοποίηση σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους. Οι μαθητές και μαθήτριες εργάστηκαν για τη δημιουργία φανζίν (fanzine), με βάση το ψηφιακό υλικό της οργάνωσης. Κατέστρωσαν το δικό τους βιώσιμο πλάνο και ενεργοποίησαν τη δημιουργική δύναμή τους για το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι, επιχείρησαν να δώσουν τη δική τους οπτική για κάποιο θέμα του ενδιαφέροντός τους, να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους στον κόσμο και να εκφραστούν μέσω της προσωπικής έκδοσής τους.

Τα φανζίν που δημιουργήθηκαν θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση της Action Aid, η οποία θα ενταχθεί στις δράσεις Αθήνα: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Δείτε σχετικά: http://education.actionaid.gr/gaw και εδώ (τα έργα των μαθητών μας).

Δημιουργία λογότυπου (logo) για την Agenda 2030

Η ομάδα του Erasmus+ προγράμματος “Agenda 2030: That’s our Challenge!” διοργάνωσε διαγωνισμό σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη δημιουργία λογότυπου (logo), προκειμένου να υπάρξει διάχυση της γνώσης και ευαισθητοποίηση σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, από τις 10 έως τις 23 Μαρτίου, οι μαθητές και μαθήτριες ενεργοποίησαν τη γνώση και την έμπνευσή τους και δημιούργησαν ευφάνταστα έργα. Στη συνέχεια, τα έργα τους αξιολογήθηκαν από επιτροπή που την αποτελούσαν εκπρόσωποι του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και η φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαγδαληνή Φιλιπποπούλου, η οποία κάνει την πρακτική άσκησή της στο σχολείο μας με την επίβλεψη του καθηγητή Καλλιτεχνικών Γιάννη Ζωγάκη.

Μεταξύ πολλών συμμετοχών, τα logos που αναδείχθηκαν ως καλύτερα και έλαβαν ανάλογο έπαθλο ήταν των μαθητών/τριών: 1. Σοφίας Μπότσιου (Β3) 2. Ευρυδίκης Αναγνωστοπούλου (Γ4) και 3. Χρήστου Κωστούλα (Β2).Η όλη διαδικασία υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τον Στόχο 4: «Ποιοτική Εκπαίδευση» και τον Στόχο 17: «Συνεργασία για τους Στόχους» του προγράμματος, καθώς ενέπλεξε ένα πλήθος μαθητών που έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για το έργο μας.

Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Αθλοπαιδιών 2017-2018

Στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής διοργανώθηκε και φέτος το Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Αθλοπαιδιών για το σχολικό έτος 2017-18. Όλα τα τμήματα συμμετείχαν με ομάδες στο ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ. Οι προκριματικοί αγώνες διεξήχθησαν στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, ενώ οι τελικοί έλαβαν χώρα την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, με νικητές στο ποδόσφαιρο το Γ΄1 και στο βόλεϊ το Β΄2.

Σχολικοί αγώνες στίβου γυμνασίων Ιωαννίνων

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής την Τετάρτη 14-3-2018 συμμετείχε στους σχολικούς αγώνες στίβου γυμνασίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Οι μαθητές που εκπροσώπησαν το σχολείο μας πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ σημείωσαν διακρίσεις οι Σπύρος Παππάς (1η θέση στα 300μ.), Χρυσάνθη Καραγιώργου (2η θέση στο άλμα εις ύψος) και Ηλιάνα Θεοχάρη (3η θέση στο άλμα εις μήκος).
https://www.slideshare.net/vaskehagia/track-and-field-2018?ref=http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/scholikoi-agones-stivoy-gymnasion-ioanninon/