Archive for Δεκεμβρίου, 2012

happiest people

Τελικός βόλεϊ κοριτσιών 2011 -2012 (Γ3-Β3)

Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 τα τμήματα Β3 και Β4 του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του μαθήματος της Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής της πιλοτικής εφαρμογής των Νέων Προγραμμάτων σπουδών στο Γυμνάσιο μετέβησαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου.

Ο ποδηλατικός γύρος της λίμνης Παμβώτιδας

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο Γύρος της λίμνης Παμβώτιδας που διοργάνωσαν ο Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων (ΟΦΠΙ) σε συνεργασία με το 10ο Γυμνάσιο και τη Β/μια Εκπαίδευση Ιωαννίνων και στον οποίο συμμετείχε και το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Ζωσιμαίας Σχολής. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία, αφού πρώτα έγινε ενημέρωση για τους κανόνες ασφαλείας και προμηθεύτηκαν όλοι με νερά. Η προγραμματισμένη διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν: Κεντρική Πλατεία, Παλαιά ΚΤΕΛ, Αμφιθέα, Λογγάδες, Γέφυρες Κατσικάς, Μώλος και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία. Ο καιρός ήταν πολύ καλός, ενώ τους ποδηλάτες συνόδευαν άντρες της Τροχαίας Ιωαννίνων και οι Εθελοντές-Σαμαρείτες του ΕΕΣ Ιωαννίνων.

Απόκριες 2012

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου τις τελευταίες διδακτικές ώρες πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του σχολείου μας η αποκριάτικη γιορτή μας. Το κέφι περίσσεψε καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες χόρεψαν, τραγούδησαν, έπαιξαν χαρτοπόλεμο και ?. έσπασαν μπαλόνια!.

Το πρόγραμμα συμμετοχών ήταν το παρακάτω :

1. Cha ?cha . Αγόρια & Κορίτσια από το Α1 και Α2

2. Rock? n Roll. Αγόρια & Κορίτσια από το Β4

3. «Μόνο μπροστά». Γ4: Τόνια Τόσκα, Ασλάνογλου Κάτια και Γκοντού Δήμητρα

4. «Remix» από το B2: Μαρία ? Πένυ ? Λήδα- Μαρία ? Αφροδίτη και Χριστίνα

5. «?no stressing» από το B4: Γιολάντα Σαούγκου, Ιωάννα Σωτηροπούλου, Φωτεινή Γεράκη, Γεωργία Παπαδοπούλου, Ειρήνη Παπαευθυμίου, Ίρις Ρίζου και Χαρά Σακελλαρίου

apokries36. «Remix» από το Γ3: Αναστασία Τσακούμη, Βίκη Χρήστου, Κατερίνα Σαμέλη, Κατερίνα Τραχανά, Χριστίνα Παπακίτσου Γουγοπούλου, Δάφνη Παππά και Έλενα Στέα

7. «Pelotero» από το B1: Αγγελοπούλου Αριάδνη, Δήμου Ιωάννα, Γαράφα Μελίνα, Ζιώγα Ελένη, Κοέν Τζένη, ΜΑντέλλου Πένυ, Μπρέχα Αναστασία και Λώρα Χρυσαυγή

8. Λαϊκή Ορχήστρα αποτελούμενη από τους:

Μπουζούκι: Χρηστάκης Χάρης και Καρράς Σπύρος

Πλήκτρα: Χρηστάκης Σωκράτηςapokries4

Τραγούδι: Δήμητα Σα?νη

Το πρόγραμμα έκλεισε με χορό για όλους!

Επιμέλεια προγράμματος : Η κ. Κεχαγιά Βάσω με τη βοήθεια του 15μελούς του σχολείου.

Ποδηλατάδα 2011

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων διοργάνωσε Ποδηλατάδα με τη βοήθεια της Τροχαίας Ιωαννίνων και του Υπαστυνόμου κ. Ζήκου Επαμεινώνδα. Απο το σχολείο οι ποδηλάτες με τη συνοδεία μοτοσυκλετιστών ποδηλάτησαν προς το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου ο κ. Ζήκος τους μίλησε για τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και στη συνέχεια κινήθηκαν στον ποδηλατόδρομο της λίμνης.

School athletics 2011-12

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε και φέτος στο σχολείο μας ο καθιερωμένος και πολυαναμενόμενος αγώνας εσωτερικού πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου. Συμμετείχαν οι καλύτεροι «αθλητές» από κάθε τμήμα και των τριών τάξεων με έπαθλο, πέρα από τη χαρά της νίκης και της αναγνώρισης απ΄ όλους, την εκπροσώπηση του σχολείου μας στο σχολικό πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου Γυμνασίων του νομού Ιωαννίνων.

Με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς μας κ. Κεχαγιά Βάσως έγινε το κατάλληλο ζέσταμα. Δυστυχώς ο γυμναστής μας κ. Κανδρέλης Αλέκος απουσίαζε, καθώς τον ταλαιπώρησε μία επίμονη ίωση. Τα αγόρια έπρεπε να διασχίσουν 6 φορές το γύρο του σχολείου, ενώ τα κορίτσια 4. Το κλίμα ήταν γενικά χαρούμενο, ωστόσο υπήρχαν και μερικοί μαθητές αρκετά αγχωμένοι, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Πριν την εκκίνηση μοιράστηκαν από τους μαθητές/τριες που ήταν υπεύθυνοι γραμματείας νούμερα σε όλους τους συμμετέχοντες. Πρώτα αγωνίστηκαν τα αγόρια.

Κατά την εκκίνηση της κούρσας όλοι έβαλαν τα δυνατά τους για να περάσουν πρώτοι. Όταν χτύπησε το καμπανάκι, ένα γύρο πριν το τέλος, οι νικητές είχαν ξεχωρίσει. Ο Βασίλης Τσουμάνης, ο «κολυμβητής» του Γ4, έκοψε 1ος το νήμα, 2ος ο Γιώργος Βασιλείου του Β1 και τον ακολούθησε ο Ντέμης Θεμελής του Γ2. Τελικά όλοι οι συμμετέχοντες κατάφεραν να τερματίσουν. Θερμά συγχαρητήρια!

Στη συνέχεια ξεκίνησε ο αγώνας των κοριτσιών που φαίνονταν λίγο πιο αγχωμένα.

Εδώ ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και η μάχη αμφίρροπη. Οι αλλαγές στις πρώτες θάσεις ήταν συνεχείς. Αρχικά την κούρσα οδήγησε η Αθηνά Καρρά από το Β3, η Χρύσα Πάνου η «κωπηλάτρια» του Γ3 κατάφερε να την προσπεράσει και να κατακτήσει την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Έλλη Βαρτζιώτη από το Γ4 και στην τρίτη θέση ο «πρωτάκι» μας Ηλιάνα Ανδρέου από το Α1.

Το τέλος του αγώνα τους βρήκε όλους κατάκοπους και αξαντλημένους, αλλά και χαρούμενους για την προσπάθεια που έκαναν. Η αντιπαλότητα ξεχάστηκε και όλοι φωτογραφήθηκαν αγκαλιασμένοι και χαμογελαστοί!

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

Αγόρια

1ος: Τσουμάνης Βασίλης Γ4

2ος: Βασιλείου Γιώργος Β1

3ος: Θεμελής Δημοσθένης Γ2

4ος: Θεμελής Γιάννης Γ2

5ος: Γεωργάτης Γιάννης Γ1

6ος: Τόλης Φώτης Α4

Κορίτσια

1η: Πάνου Χρύσα Γ3

2η: Βαρτζιώτη Έλλη Γ4

3η: Ανδρέου Ηλιάνα Α1

4η: Παπαδοπούλου Γεωργία Β4

5η: Καρρά Αθηνά Β3

6η: Παπαευθυμίου Ειρήνη Β4

Για τη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου δούλεψαν οι : Λαμπροπούλου Βιργινία Β3, Νάση Βασούλα Α4, Παππά Χριστιάνα Α4 και Σιόντη Ηρώ Β4.Και του Χρόνου!

Βίντεο με ασκήσεις σερβίς

Ασκήσεις για εξάσκηση στην πάσα με δάχτυλα στο βόλεϊ

Προθέρμανση

Η απαραίτητη προθέρμανση

Ποιος είναι ο σκοπός της προθέρμανσης ;
Η προθέρμανση εξυπηρετεί δύο σκοπούς: Πρώτον, αυξάνει τη ροή του αίματος στους μύες και, δεύτερον, «ενεργοποιεί» το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η ροή του αίματος αυξάνει τη θερμοκρασία των μυών κάνοντάς τους πιο ελαστικούς, καθώς και την αποδοτικότητά τους αφού επιταχύνει το μεταβολισμό. Η ενεργοποίηση του κεντρικού νευρικού συστήματος κινητοποιεί τον εγκέφαλο βελτιώνοντας την κιναισθητική αντίληψη, και βοηθά τη μετάδοση των νευρικών μηνυμάτων για την ενεργοποίηση των μυοκινητικών μονάδων.

Πόσο διαρκεί η προθέρμανση;

Ο καλλίτερος τρόπος προθέρμανσης είναι να εκτελέσετε ακριβώς τις κινήσεις του αθλήματος που πρόκειται να συμμετάσχετε αλλά με την ελάχιστη δυνατή ένταση. Έτσι για παράδειγμα ένας αθλητής του μπάσκετ θα τρέξει, θα εκτελέσει μερικά σουτ και θα κάνει ντρίπλες για 15 ? 20 λεπτά με μικρή ένταση η οποία αυξάνεται σταδιακά.

Πώς κάνω προθέρμανση ;

Ο γενικός κανόνας λέει πως η αποτελεσματική προθέρμανση πρέπει να προκαλεί λίγη εφίδρωση χωρίς, όμως, να αισθανόμαστε κούραση. Υπάρχουν τέσσερις φάσεις προθέρμανσης.
? Πρώτη φάση : Περιλαμβάνει μικρής έντασης αερόβια άσκηση όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο χαμηλής έντασης και διαρκεί 5 με 10 λεπτά.
? Δεύτερη φάση: Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει κίνηση και διατάσεις σε όλο το εύρος των αρθρώσεων. Αυτή η φάση πρέπει να σχεδιαστεί με βάση τις κινήσεις του αθλήματος που έχουμε επιλέξει να αθληθούμε ανάλογα, δηλαδή, με το πια μέρη του σώματος ασκούνται περισσότερο. Αυτές οι κινήσεις πρέπει να εκτελεστούν σε δυναμική μορφή και όχι στατικά για να μην μειωθεί η καρδιακή συχνότητα.
? Τρίτη φάση: Σε αυτή τη φάση έχουμε δραστηριότητες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης οι οποίες προετοιμάζουν το σώμα για τις επιβαρύνσεις που θα δεχθεί. Έτσι εκτελούμε κινήσεις του αθλήματος όπου προοδευτικά επιταχύνουμε και επιβραδύνουμε.
? Τέταρτη φάση: Η τελευταία φάση της προθέρμανσης περιλαμβάνει όλες τις επιμέρους κινήσεις που θα χρησιμοποιηθούν στο άθλημα. Για παράδειγμα ένας ποδοσφαιριστής θα κάνει ντρίπλες, θα κάνει σουτ και σπριντ. Στο τέλος αυτής της φάσης το σώμα πρέπει να είναι έτοιμο 100 % για να αγωνιστεί.