Archive for Φεβρουαρίου, 2013

Chris Paul” s workout

Kobe Bryant

Novak Djokovic

Backhand

Τέννις

Θερμιδομετρητής

Αβοκάντος (1 μέτριο) 315 (ΦΡΟΥΤΑ )
Αβοκάντος (φρέσκο ωμό -1 κιλό ) 1253 (ΦΡΟΥΤΑ )
Αγγούρι (1 μέτριο 353 γρμ. περίπου) 36 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αγγούρι πίκλα (1) 15 (ΤΟΥΡΣΙ )
Αγγούρι-Τζατζίκι (1 κ. σούπας) 75 (ΣΑΛΑΤΑ )
Αγγουροντοματοσαλατα (μερίδα) 153 (ΣΑΛΑΤΑ )
Αγκινάρες (φρέσκες ωμές -1 κιλό ) 189 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αγκινάρες αλά Πολιτα (μερίδα) 350 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αγκινάρες αυγολέμονο (μερίδα) 386 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αγκινάρες κατεψυγμένες καθαρισμένες (1 κιλό) 400 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αγκινάρες με αρακά (μερίδα) 380 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αγκινάρες με κουκιά (μερίδα) 370 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αγκινάρες με κρέας αυγολέμονο (μερίδα) 730 (ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αγκινάρες νερόβραστες (1 μέτρια) 67 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αγκινάρες ωγκρατέν με μανιτάρια-τυρί-ζαμπόν (1 μέτριο κομμάτι) 550 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αγριογούρουνο με ελιές (μερίδα) 450 (ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αγριογούρουνο σαλμί (μερίδα) 430 (ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Ακτινίδια (1 ακτινίδιο 125 γρ.) 44 (ΦΡΟΥΤΑ )
Ακτινίδιο (1 κιλό) 350 (ΦΡΟΥΤΑ )
Αλάτι (1 κ. σούπας) 15 (ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ )
Αλεύρι Καλαμποκιού (1 κ. σούπας κοφτή) 53 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Καλαμποκιού (1 κιλό) 3490-3620 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Καλαμποκιού (1 φλ τσαγιού) 490 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Κριθαρένιο (1 κ σούπας κοφτή) 51 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Κριθαρένιο (1 κιλό) 3400-3480 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Κριθαρένιο (1 φλ τσαγιού) 477 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σικάλεως (1 κιλό) 3190-3270 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σικάλεως μαύρο (1 κ σούπας κοφτή) 48 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σικάλεως μαύρο (1 φλ. τσαγιού) 448 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σόγιας (1 κ. σούπας κοφτή) 57 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σόγιας (1 κιλό) 3480-4210 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σόγιας (1 φλ. τσαγιού) 488 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σταριού (1 κ. σούπας κοφτή) 52 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σταριού (1 κιλό) 3380-3580 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σταριού (1 φλ. τσαγιού) 475 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σταριού πιτυρούχο (1 κ. σούπας κοφτή) 49 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σταριού πιτυρούχο (1 κιλό) 3330 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλεύρι Σταριού πιτυρούχο (1 φλ. τσαγιού) 463 (ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ )
Αλλαντικά – Δείτε στις ονομασίες τους —
Αμπελοφάσουλα (ωμά-1 κιλό ) 403 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αμπελοφάσουλα γιαχνί (μερίδα) 380 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αμπελοφάσουλα νερόβραστα (μερίδα) 85 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αμπελοφάσουλα σαλάτα (μερίδα) 310 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (100 γρμ.) 500 (ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ )
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (μισό φλυτζάνι) 650 (ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ )
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (τα 10) 126 (ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ )
Αμύγδαλα πραλινέ (τα 10) 187 (ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ )
Αμυγδαλωτά ζαχαροπλαστείου (1) 140 (ΓΛΥΚΑ )
Αμυγδαλωτά νησιώτικα (1) 130 (ΓΛΥΚΑ )
Ανανάς κονσέρβα (2 φέτες με σιρόπι) 166 (ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ )
Ανανάς φρέσκος (1 μέτρια φέτα) 20 (ΦΡΟΥΤΑ )
Ανανάς χυμός κονσέρβας (μεγάλο ποτήρι) 130 (ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ )
Ανβότυρο(100γρμ.) 370 (ΤΥΡΙΑ )
Ανθότυρο (μερίδα) 240 (ΤΥΡΙΑ )
Αντίδια (φρέσκα ωμά-1 κιλό ) 150 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αντίδια βραστό σαλάτα (μερίδα) 160 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αντσούγια στο λάδι (4 μικρές) 80 (ΨΑΡΙΑ )
Αντσούγια σωληνάριο (1 κουταλάκι) 50 (ΨΑΡΙΑ )
Αρακάς (φρέσκος ωμός-1 κιλό ) 320 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αρακάς κατεψυγμένος ωμός (1 κιλό) 730 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αρακάς κονσέρβα 500 γρμ. 427 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αρακάς λαδερός (μερίδα) 450 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αρακάς με αγκινάρες (μερίδα) 380 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αρακάς σωτέ (μερίδα) 280 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αρακάς φρέσκος νερόβραστος (1 φλ. τσαγιού) 118 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αραρούτ σκόνη (1 κ. γλυκού) 15 (ΛΑΧΑΝΙΚΑ )
Αρνί Ατζέμ Πιλάφι (μερίδα) 790 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί Γιουβέτσι με σπαγγέτι (μερίδα) 820 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί Γλώσσα βραστή (μερίδα) 150 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί Κιμάς ωμός (1 κιλό) 2230 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί με αντίδια (μερίδα) 710 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί με αρακά (μερίδα) 736 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί με κολοκυθάκια (μερίδα) 687 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί Μπριζόλες πάνε (μερίδα) 640 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί Παϊδάκια σχάρας (μερίδα ή 3-4 τεμάχια) 340 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί Παιδάκια τηγανιτά (μερίδα) 560 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί σούβλας μπούτι (μερίδα) 320 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί σούβλας στήθος (μερίδα) 386 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί Συκωταριά λαδορίγανη (μερίδα) 390 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί Συκωταριά τηγανιτή (μερίδα) 450 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί Συκωταριά-Μαγειρίτσα-(μερίδα) 500 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί Τας-Κεμπάπ (μερίδα) 580 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί φούρνου (μερίδα) 550 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί φούρνου με πατάτες (μερίδα) 718 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αρνί Φρικασέ (μερίδα) 660 (ΑΡΝΙ ΚΡΕΑΤΙΚΑ )
Αστακός (φρέσκος ωμός-1 κιλό ) 237 (ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ )
Αστακός βραστός (μερίδα) 120 (ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ )
Αστακός κοκίγ (1 όστρακο μεγάλο) 310 (ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ )
Αστακός κονσέρβα (100 γρμ ) 92 (ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ )
Αστακός με κρέμα (1 μπωλ) 300 (ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ )
Αστακός ψητός (μισός μετρίου μεγέθους) 100 (ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ )
Αυγά (κρόκος ωμός) 64 (ΑΥΓΑ )
Αυγά ασπράδι σκόνη (100 γρμ) 373 (ΑΥΓΑ )
Αυγά βραστά, ή ποσέ. ή ωμά (1 αυγό) 80 (ΑΥΓΑ )
Αυγά κρόκος σκόνη (100 γρμ) 666 (ΑΥΓΑ )
Αυγά με μαγιονέζα (1 αυγό) 177 (ΑΥΓΑ )
Αυγά με μπέικον (1 αυγό-2 φέτες μπέικον) 250 (ΑΥΓΑ )
Αυγά με ντομάτες-Καγιανάς-(3 κ σούπας) 150 150 (ΑΥΓΑ )
Αυγά ολόκληρα σκόνη (100 γρμ) 593 (ΑΥΓΑ )
Αυγά ομελέτα (2 αυγά) 250 (ΑΥΓΑ )
Αυγά ομελέτα με μανιτάρια (2 αυγά) 280 (ΑΥΓΑ )
Αυγά ομελέτα με πατάτες (μερίδα) 450 (ΑΥΓΑ )
Αυγά ομελέτα με τυρί (2 αυγά) 430 (ΑΥΓΑ )
Αυγά τηγανιτά (1 αυγό) 150 (ΑΥΓΑ )
Αυγό (ασπράδι ωμό) 16 (ΑΥΓΑ )
Αυγοτάραχο (100 γρμ.) 280 (ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ )
Αφρόγαλο Δείτε Κρέμα Γάλακτος —
Αχλάδι (1 μέτριο) 75 (ΦΡΟΥΤΑ )
Αχλάδι (φρέσκο-1 κιλό ) 557 (ΦΡΟΥΤΑ )
Αχλάδι γλυκό με σαντιγύ (1) 220 (ΦΡΟΥΤΑ )
Αχλάδι κομπόστα (1 μέτριο) 150 (ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ )
Αχλάδι τάρτα (1 μέτριο κομμάτι) 350 (ΤΑΡΤΕΣ )
Αχλάδι χυμός κονσέρβας (μεγάλο ποτήρι) 150 (ΧΥΜΟΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ )
Αχλαδόμηλο μαρμελάδα (100 γρμ ) 277 (ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ )

Ντρίπλες!!!

Πάσα ποδοσφαίρου

Πάσα ποδοσφαίρου

ΜΑΘΜΑ 4ο. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ (ΠΑΣΑ) ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ.
ΓΕΝΙΚΑ
Είναι ένα συνεχές κοντρόλ. Η σωστή προώθηση χαρακτηρίζεται από άνεση. Η μπάλα προωθείται με μικρές και ελαφριές σπρωξιές με τις διάφορες επιφάνειες του ποδιού.
Χρησιμεύει για να σιγουρέψει τη θέση απ” όπου πρέπει να δοθεί η πάσα ή το σουτ, για να ΄΄ξεμαρκάρει΄΄ συμπαίχτη, για να σπρώξει το παιχνίδι της ομάδας, για να σπάσει το ρυθμό του παιχνιδιού, για να «παγώσει» το παιχνίδι.
Δεν πρέπει να γίνεται κατάχρησή της, γιατί ευνοεί την ανασύνταξη του αντιπάλου και του υποδεικνύει την κατεύθυνση της επίθεσης, διευκολύνοντας την άμυνά του.
Μπορεί να αναπτυχθεί σε ευθεία γραμμή ή σε ζικ – ζακ. Η εναλλαγή αυτών παρέχει καλύτερα αποτελέσματα σ΄ αυτόν που κατέχει την μπάλα.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ
Με το εσωτερικό του ποδιού.
Με το εξωτερικό του ποδιού.
Με το ΄΄κουτουπιέ΄΄.
Όταν η μπάλα βρίσκεται στον αέρα.

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ (ΠΑΣΑ)

ΓΕΝΙΚΑ
Η τέχνη του ποδοσφαίρου αρχίζει με μια πάσα και τελειώνει με μια βολή, μ” ένα σουτ.
Το πρώτο στοιχείο ομαδικότητας, ο βασικός πυρήνας του παιχνιδιού είναι το παιχνίδι με δύο.
Είναι η πράξη ή μάλλον η τέχνη να μεταβιβάζεις την μπάλα σ” ένα συμπαίχτη και αυτός να την παίρνει.
Από την τέχνη της πάσας γεννιέται η τακτική. Δεν αρκεί να διευθύνεις την μπάλα προς τον συμπαίχτη, για να πραγματοποιήσεις μια πάσα. Προϋποθέτει μια σιωπηρή συμφωνία ανάμεσα σ” αυτόν που δίνει και σ” αυτόν που παίρνει την πάσα. Ο ένας συμπληρώνει την πράξη του άλλου.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ
· Ακρίβεια
Να κατευθύνεται στα πόδια του συμπαίχτη ή στον κενό
χώρο αλλά με δυνατότητα ελέγχου απ? αυτόν.
· Δύναμη ? Ταχύτητα
Η μπάλα να φθάνει γρήγορα στον προορισμό της, αλλά
πρέπει να είναι ελέγξιμη, επομένως η δύναμή της να μη είναι υπερβολική. Όταν η μεταβίβαση είναι αδύναμη, υπάρχει κίνδυνος να ανακοπεί από αντίπαλο πριν καταλήξει στον συμπαίχτη μας.
· Χρόνος
Η μπάλα δίνεται τη στιγμή που ο συμπαίχτης την απαιτεί
και με τρόπο που να αποτελεί έκπληξη για τον αντίπαλο.
· Προσποίηση
Αφού πλησιάσουμε τον αντίπαλο με το σώμα ή με κινή-
σεις γίνεται προσποίηση ότι η μπάλα θα μεταβιβασθεί προς άλλη κατεύθυνση απ΄ αυτή που τελικά μεταβιβάζεται.
· Απλότητα

ΕΙΔΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ
Πάσα του τοίχου 1-2
Με την χρησιμοποίηση 3ου παίχτη.
Πλάγιες.
Δια μέσου αντιπάλων.
Διεισδυτικές.
Αντίθετες.

ΕΙΔΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ
· Μικρές μεταβιβάσεις
Αναζητείται η ασφάλεια μέσα από την ακρίβεια.
Χρησιμοποιείται για την οργάνωση του παιχνιδιού και την διάσπαση των αντιπάλων.
· Μεγάλες μεταβιβάσεις
– Υπεράνω αντιπάλων
– Μέσα από αυτούς
Κατευθύνονται σε βάθος, σε μακρινό και ΄΄ξεμαρκάριστο΄΄
συμπαίχτη, για ανοίγματα ή εκμετάλλευση ελεύθερου χώρου η στα πλάγια. Είναι γρήγορες και δυνατές .
· Κατευθυνόμενες μεταβιβάσεις
Μικρές πάσες προς την πορεία του συμπαίχτη.
· Διαγώνιες μεταβιβάσεις
Κατευθύνονται διαγώνια σε βάθος προς ΄΄ξεμαρκάριστο΄΄
συμπαίχτη για αλλαγή παιχνιδιού, εκμετάλλευση ελεύθερου χώρου και αποφυγή αριθμού αντιπάλων.
· Κάθετες Μεταβιβάσεις
Κατευθύνονται σε βάθος προς ελεύθερο συμπαίχτη για
υπερκέραση αντιπάλου ή αντιπάλων.
· Πλάγιες Μεταβιβάσεις
Κατευθύνονται πλάγια προς ελεύθερο συμπαίχτη με
σκοπό την αλλαγή κατεύθυνσης του παιχνιδιού. (Να αποφεύγονται στο αμυντικό τρίτο του γηπέδου).
· Μεταβιβάσεις προς τα Πίσω
Κατευθύνονται προς τα πίσω και πραγματοποιούνται μόνο
σε περιπτώσεις κινδύνου απώλειας της μπάλας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ
Είναι ταχύτερες και από τον γρηγορότερο παίχτη.
Κουράζουν λιγότερο από το τρέξιμο με την μπάλα.
Εκμεταλλεύονται τον ΄΄ξεμαρκάριστο΄΄ παίχτη.
Ξεκαθαρίζουν τις συγκεχυμένες καταστάσεις.
Επιτρέπουν γρήγορη πρόοδο στο παιχνίδι.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ
Οι μεταβιβάσεις παρουσιάζουν μειονεκτήματα όταν:
Γίνονται μπροστά από το τέρμα.
Γίνονται άσκοπα και ανώφελα.
Γίνονται προς τα πίσω.
Παρεμποδίζονται από τον αντίπαλο.
Εκτελούνται λόγω του φόβου της ευθύνης.

ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ
· Με το εσωτερικό του ποδιού
Προσανατολίζει τη μπάλα προς τη μεριά του άξονα της
διαδρομής. Έχει ασφάλεια και ακρίβεια, αλλά δεν είναι δυνατή.
· Με το εξωτερικό του ποδιού
Κατευθύνει την μπάλα προς αντίθετη πλευρά και έτσι
αποφεύγει ή ξεγελά τον αντίπαλο.
· Με τον ταρσό του ποδιού
Δίνει στην μπάλα ευστάθεια και ασφάλεια. Είναι πάσα σε
βάθος, ακριβής και γρήγορη. Σαν ενέργεια είναι απρόβλεπτη και αιφνιδιάζει τον αντίπαλο.
· Με Φάλτσο
Με το μέσα ή το έξω μέρος του ποδιού.
· Με το Τακούνι
Είναι μια ιδιόρρυθμη ενέργεια του παίχτη στο παιχνίδι με
σκοπό τον αιφνιδιασμό και το ξεγέλασμα του αντιπάλου καθόσον η μπάλα κατευθύνεται αντίθετα της φοράς κίνησής του.
· Με ΄΄Βολέ΄΄ ή ΄΄Ντεμί Βολέ΄΄
Όταν η μπάλα βρίσκεται στον αέρα και θέλουμε να
δώσουμε πάσα απ” ευθείας, έχουμε:
· Βολέ κατά μέτωπο
· Βολέ πλάγια
· Βολέ με επιστροφή (πλάγια ή πίσω)

ΣΚΟΠΟΒΟΒΟΛΗ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναλλακτικές μορφές άθλησης» το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποίησε επίσκεψη στον Σκοπευτικό Όμιλο με συνοδούς καθηγητές τους κ. Κρανά Βασίλη και κ. Κεχαγιά Βάσω. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους διάφορους τύπους όπλων, την τεχνική που πρέπει να ακολουθείται, ενώ πραγματοποίησαν και βολές με αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλου τυφεκίου, τα οποία είναι ολυμπιακά αθλήματα